Στα ημιτελικά η Σ. Ουίλιαμς, στην οκτάδα Ναδάλ και Μάρεϊ
Μετά από δύο "νεκρές" μέρες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ο ήλιος βγήκε στη Νέα Υόρκη και έτσι η δράση άρχισε ξανά την Πέμπτη (08/09) στο US Open, με τα μεγάλα ονόματα να είναι ετοιμοπόλεμα και να παίρνουν την πρόκριση για τη συνέχεια.
Η Σερένα Ουίλιαμς, που φλερτάρει με τον τέταρτο τίτλο της στη Νέα Υόρκη, “καθάρισε” και την Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-1) και χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ πέρασε στις “4”.
Ο Ραφαέλ Ναδάλ είχε χάσει τα τρία πρώτα γκέιμς του αγώνα στο πρώτο, 15λεπτο, σκέλος του αγώνα την προηγούμενη μέρα, ωστόσο την Πέμπτη δεν άφησε ελπίδες στον Ζιλ Σιμόν από το Λουξεμβούργο για να ελπίζει σε κάτι καλό. Έδωσε τέλος στο ματς με 7-6(1), 6-1, 6-2 και μπήκε στα προημιτελικά.
Ο Άντι Μάρεϊ, που ψάχνει τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam, είχε εύκολο έργο κόντρα στην έκπληξη του ανδρικού ταμπλό, τον Αμερικανό Ντόναλντ Γιανγκ. Τον νίκησε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-3) και πέρασε στην οκτάδα του τουρνουά για πρώτη φορά από το 2008.
Στον αντίποδα, η περσινή φιναλίστ Βέρα Ζβονάρεβα έμεινε εκτός ημιτελικών, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαμάνθα Στόσουρ. Η τενίστρια από την Αυστραλία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στο 2-0 σετ (6-3, 6-3) επί της Ρωσίδας και έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας που φτάνει στην τετράδα του US Open μετά το 1984 και την Γουέντι Τάρνμπουλ.