Στα σκαριά ένα ψηφοδέλτιο ενότητας στον Ερασιτέχνη

Η νέα μετάθεση της Γενική Συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κατά μία εβδομάδα και η ενημέρωση απ’ τον Δημήτρη Μπαλτάκο, περί κίνησης που προετοιμάζεται για να αποφύγει ο σύλλογος το Πρωτοδικείο. Ομάδα παλιών μελών του Α.Ο. οι ενδιαφερόμενοι. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Στα σκαριά ένα ψηφοδέλτιο ενότητας στον Ερασιτέχνη

Παράταση (ακόμη) μίας εβδομάδας πήραν οι διοικητικές εξελίξεις στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό καθώς στην τρίτη κατά σειρά Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (11/6), αποφασίστηκε παμψηφεί η μετάθεση της συνέλευσης, διότι έστω και την ύστατη ώρα διαφαίνεται στον ορίζοντα μία προσπάθεια για να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο «ενότητας» για την επόμενη μέρα του Α.Ο!

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», έδωσαν το «παρών» περίπου 90 άτομα (οι 50 ενεργά μέλη του Ερασιτέχνη), που ενημερώθηκαν απ’ τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπαλτάκο, πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα νέο διοικητικό σχήμα (με το οποίο δεν έχει ο ίδιος καμία σχέση) και πως η ενδιαφερόμενη πλευρά ζήτησε λίγο χρόνο παραπάνω, για να δει εάν μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση διοίκησης.

Αρχικά ο Δημήτρης Μπαλτάκος ρώτησε τα μέλη της Συνέλευσης, εάν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος που να ηγείται ψηφοδέλτιο, ώστε να προχωρήσει το σώμα σε εκλογική διαδικασία. Από τους παρευρισκόμενους δεν υπήρξε καμία πρόταση, με τον απερχόμενο πρόεδρο να παίρνει πάλι το λόγο και να ενημερώνει πως «…μας έχουν προσεγγίσει άνθρωποι που θέλουν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο και να αναλάβουν.

Δεν σχετίζονται με εμένα ή με κάποιον με κανένα τρόπο. Κι αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Συνεπώς δεν θα είμαστε εμείς, ούτε σχετίζονται με εμάς. Μας έχουν ζητήσει να μην τα πούμε τα ονόματα και ζήτησαν μία εβδομάδα καιρό, μήπως και τα καταφέρουν. Προτείνω να τους δώσουμε μία εβδομάδα», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι ενδιαφερόμενοι σχετίζονται με κάποιον τρόπο με τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Ναι ίσως τους γνωρίζετε. Αν ερχόταν κάποιος που δεν ήταν μέλος και ήσασταν μέλος του ΠΑΟ πριν 5 χρόνια… Αν αυτό θεωρούσαμε ότι έχει κύρος και δεν είναι κάποιος τυχαίος, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το τυπικό. Δεν έχουν μιλήσει μαζί μου αλλά με άλλους ανθρώπους του Δ.Σ.».

Πρόσθεσε δε πως «…ο άνθρωπος που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον δεν λέει ποιος είναι όχι γιατί φοβάται αλλά γιατί δεν έχει τα άτομα. Έχει μαζέψει π.χ. έξι και όχι δώδεκα άτομα. Έχει μαζέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και την επόμενη εβδομάδα θα εμφανιστεί. Με την ΚΑΕ έχουν καλή σχέση νομίζω οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Χωρίς να υπονοώ όμως κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι έχουν κάποια αρνητική σχέση με την ΠΑΕ».

Εκεί τέθηκαν επί τάπητος στο Σώμα, δύο προτάσεις. Η πρώτη ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη συγκεκριμένη Γ.Σ. και να δρομολογηθούν από αύριο διαδικασίες για διοίκηση Πρωτοδικείου (με όσες καταστροφικές συνέπειες θα είχε αυτό για τον σύλλογο) και η δεύτερη να δοθεί παράταση ακόμη μίας εβδομάδας (σε νέα Γ.Σ. την Κυριακή 18/6), προκειμένου να διαφανεί εάν υπάρχει προοπτική να κατέβει τελικά ψηφοδέλτιο. Όλα τα μέλη ψήφισαν υπέρ της δεύτερης πρότασης και πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Κυριακή.

ΥΣΤΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τα πρόσωπα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβουν τις διοικητικές τύχες του Ερασιτέχνη (κι έχουν ζητήσει επί το παρόντος να κρατηθεί η ανωνυμία τους), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, δεν συνδέονται με κάποιον ισχυρό οικονομικά παράγοντα. Πρόκειται (στην πλειοψηφία τους), για παλιά μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που θέλουν να συγκροτήσουν ένα ψηφοδέλτιο ενότητας, για να μην καταλήξει ο Α.Ο. στο Πρωτοδικείο και να γίνει μία ύστατη προσπάθεια «συμμαζέματος» και οργάνωσης της κατάστασης, εν όψει του προγραμματισμού της επόμενης σεζόν.

Όπως αναφέρουν δε, οι πρώτες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, θέλουν να κάνουν μία σειρά επαφών με επιφανείς Παναθηναϊκούς για να βρουν ανταπόκριση στις δυσκολίες που περνάει ο Ερασιτέχνης και ει δυνατόν, έναν ισχυρό επενδυτή, για να μπει ακολούθως και να αναλάβει τα ηνία του Αθλητικού Ομίλου, μετά από ένα μικρό μεταβατικό στάδιο. Ακόμη δεν έχουν συγκεντρώσει τα άτομα που χρειάζονται, εντούτοις η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι κρίσιμη, αφού θα γίνουν πολλές «ζυμώσεις» και συζητήσεις με νυν μέλη του Ερασιτέχνη, για να βρεθεί μία λύση που θα κρατήσει όρθιο τον Α.Ο. το προσεχές διάστημα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK