Στα σκαριά νέα ομάδα – μυστήριο

Η ιαπωνική εταιρία Honda, η οποία εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της British American Racing ώστε να έχει την απόλυτη ευθύνη ομάδας από το 2006 και έπειτα, ξεκαθάρισε στις αρχές της εβδομάδας πως στόχος της είναι να προμηθεύει με κινητήρες ακόμη μία ομάδα.

Στα σκαριά νέα ομάδα – μυστήριο
Η ιαπωνική εταιρία Honda, η οποία εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της British American Racing ώστε να έχει την απόλυτη ευθύνη από το 2006 και έπειτα, ξεκαθάρισε στις αρχές της εβδομάδας πως στόχος της είναι να προμηθεύει με κινητήρες ακόμη μία ομάδα. Δεδομένου ότι στο υπάρχον grid δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος, η εισαγωγή στον χώρο της Formula 1 ακόμη μίας ομάδας, φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ.

Ο τεχνικός διευθυντής, πρώην της BAR, νυν στέλεχος της αγωνιστικής μονάδας, Νικ Φράι, δήλωσε σχετικά: " Η αλήθεια είναι πως το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο αλλά το προσπαθούμε και σύντομα θα δούμε τι θα γίνει. Η Honda δεν θα έκανε λόγο για πιθανότητες αν δεν υπήρχε κάτι στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε. Πίσω από το όλο θέμα υπάρχουν άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου και αυτή τη στιγμή, δίνω πιθανότητες 65% τη νέα σεζόν να βρίσκονται έντεκα ομάδες στην εκκίνηση αντί για δέκα. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, οπότε μιλάμε για ένα γκρουπ με δυνατότητες και όχι κάποιο που απλά θα συμπληρώνει τις θέσεις".

Πάντως, ο Φράι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι γνώστες του αντικειμένου βέβαια κάνουν λόγο για ομάδα από την Ιαπωνία, κάτι που προκύπτει από τις καταβολές και τις δυνατότητες της Honda.

Αυτοί που πιθανότατα αδημονούν για την υλοποίηση του προαναφερθέντος σχεδίου, είναι οι Takuma Sato και Anthony Davidson. Ο πρώτος, χάνει τη θέση του από τον Rubens Barrichello και βλέπει με καλό μάτι τη μετακίνησή του στην "ομάδα – ερωτηματικό", ενώ ο δεύτερος, δοκιμαστής της BAR, αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις ως μία καλή ευκαιρία να εξασφαλίσει τιμόνι και να δείξει τις δυνατότητές του σε συνθήκες αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK