Στάδιο στην Ρωσία παίρνει το όνομα της Ισινμπάγεβα

Αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην ρωσικό στίβο και γενικότερα τον αθλητισμό, ο υπουργός αθλητισμού της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, ανακοίνωσε πως θα δώσει το όνομα της Γελένα Ισινμπάγιεβα σε στάδιο της περιοχής.

Russia's pole vaulter and Olympic champion Yelena Isinbayeva smiles as she waits for Russian President Vladimir Putin's speech, prior to an awards ceremony for Russia's Olympians in Moscow's Kremlin in Moscow, Russia, Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Isinbayeva AP

'Έχοντας καταγωγή από το Νταγκεστάν και φυσικά κρατώντας ακόμα επαφές με την περιοχή, η Ισινμπάγιεβα είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της επικράτειας και γι' αυτό λατρεύεται από τους κατοίκους.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός αθλητισμού της περιοχής, Μαγκόμεντ Μαγκομέντοβ, αποκάλυψε πως θα δώσει το όνομα της σπουδαίας αθλήτριας σε στάδιο της περιοχής Μαχατσκαλά.

Η "τσαρίνα των αιθέρων" σταμάτησε άδοξα την καριέρα της λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όταν και αποβλήθηκε η ομάδα της Ρωσίας λόγω των συνεχόμενων σκανδάλων ντόπινγκ.

Όταν μιλάμε για την Γελένα Ισινμπάγιεβα, αναφερόμαστε στην κορυφαία αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ.

Photo credit: AP Photo/Ivan Sekretarev

24MEDIA NETWORK