Στη Μικτή κόσμου ο Καρυπίδης!

Στη Μικτή κόσμου ο Καρυπίδης!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια θα εκλαμβανόταν ως…πρωταπριλιάτικο αστείο η κλήση ενός Έλληνα παίκτη του χάντμπολ στην Μικτή κόσμου. Τώρα όμως με δεδομένο τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, τις μεταγραφές διεθνών σε συλλόγους του εξωτερικού, όπως επίσης και το ότι δεν έχουμε Πρωταπριλιά, το προαναφερόμενο αποτελεί γεγονός.

Η επιτροπή προπονητικής και μεθοδολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συμπεριέλαβε τον Σάββα Καρυπίδη στην πρώτη επιλογή αθλητών για το παιχνίδι που θα δώσει η Μικτή κόσμου με αντίπαλο την Εθνική Ρωσίας στις 28 Δεκεμβρίου, προκειμένου να τιμηθούν οι Ρώσοι Τούτσκιν, Λαβρόφ και Κουντίνοφ που αποχωρούν από την ενεργό δράση. Έτσι ο 26χρονος εξτρέμ της γερμανικής Βέτσλαρ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος Έλληνας διεθνής που καλείται στη Μικτή κόσμου.

« Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη η τιμή για μένα η οποία αντανακλά στο πρόσωπο όλων των αθλητών της Εθνικής ομάδας. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει στην Εθνική ομάδα και έρχεται σαν απόρροια της 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς αγώνες και της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας. Για μένα θα είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι θα βρεθώ με τα μεγάλα αστέρια του Παγκόσμιου χάντμπολ απ’ όλη την υφήλιο και παράλληλα θα έχω την ύψιστη χαρά να τιμήσω και εγώ με την παρουσία μου αθλητές της αξίας του Τούτσκιν, του Λαβρόφ του Κουντίνοφ και των άλλων. Ιδιαίτερα χαίρομαι διότι με τον Τούτσκιν έχω φορέσει στον Φίλιππο την ίδια φανέλα και θα είμαι κοντά του σ’ αυτή την στιγμή που αποχαιρετισμού. Ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση. Την πρώτη μεγάλη συγκίνηση την είχα νοιώσει το 1999, όταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του Κατάρ οι προπονητές με ανέδειξαν στην κορυφαία επτάδα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τα μέλη της επιτροπής προπονητικής και μεθοδολογίας της Παγκοσμίου ομοσπονδίας για την επιλογή τους » δήλωσε πανευτυχής ο Καρυπίδης.

Σε αυτή την ευχάριστη στιγμή, ο διεθνής παίκτης δεν ξέχασε όσους τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το σημείο, επισημαίνοντας: « Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που σφράγισαν την καριέρα μου από τον Νίκο Καπουράνη και τον Πόλυ Σιδηρόπουλο που το 1991 με υποδέχτηκαν στις Ακαδημίες του Αρχελάου, όταν σε κάποιο τεστ πρώτευσα στη ρίψη με το μπαλάκι. Ευχαριστώ τους προπονητές μου Λευτέρη Ελευθεριάδη, Διονύση Αναγνωστόπουλο, Σωκράτη Σκούφα, Γιώργο Κρανάκη που δούλεψα κοντά του και στην Εθνική ομάδα στις μικρές ηλικίες και στον Πανελλήνιο και με βοήθησε ιδιαίτερα, τους προπονητές μου στην Εθνική ομάδα Τάκη Σκούφα και Χρήστο Γεροδήμο, τον Νίκο Μάντζο, που τον θυμάμαι πάντα με ιδιαίτερη εκτίμηση, τον Ουλφ Σέφερτ, που μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Αρβανίτη πρόσφεραν πάρα πολλά στην Εθνική ομάδα. Αφιερώνω αυτή την επιτυχία στους γονείς μου, στην κοπέλα μου, στην Εθνική ομάδα, σε όλες τις ομάδες που πέρασα και σε όλους τους προπονητές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις 6-7 ώρες καθημερινά που πέρναγα για χρόνια στην Κατερίνη σε τσιμεντένια γήπεδα, δίπλα στους δασκάλους μου προπονητές. Αυτά τα χρόνια ήταν η βάση της καριέρας μου. Νοιώθω ότι ακόμη είμαι στην αρχή και έχω πολλά να προσφέρω. Οι υποχρεώσεις μου αυξάνονται με αυτή την τιμή ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK