Στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων παίδων-κορασίδων

Η "νεανική καρδιά" της ελληνικής κολύμβησης "χτυπάει" από την ερχόμενη Πέμπτη (21/7) και για τέσσερις ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων παίδων-κορασίδων

Στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, με απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων με τη συμμετοχή 965 κολυμβητών/τριών από 116 ομάδες. Η μαζική συμμετοχή αθλητών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από προπονητές, παράγοντες της κολύμβησης αλλά και γονείς παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα, καθιστούν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος κορυφαίο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, γεγονός του καλοκαιριού για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανώτριες Κολυμβητικές Ομάδες της Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης της Κ.Ο.Ε και της Π.Ε.Κ.Κ.Δ.Μ. έχουν διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την άρτια τέλεση των αγώνων αλλά και την άνετη παραμονή των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα. Προς τούτο, σε συνεργασία με τη διοίκηση των Ε.Α.Κ, βελτιώθηκαν οι υποδομές του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου με επίκεντρο τη μεγάλη εσωτερική πισίνα των αγώνων αλλά και εκείνη της προθέρμανσης. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες και έγιναν κινήσεις για την αξιοπρεπή, ασφαλή και οικονομικότερη διαμονή, διατροφή και μετακίνηση των φιλοξενούμενων αθλητών και παραγόντων κατά τη διάρκεια των αγώνων , όπως και τη live διαδικτυακή αναμετάδοση των αγώνων.

Οι οργανωτές υπογραμμίζουν τη συμβολή μέρος των ξενοδόχων της πόλης που απευθύνθηκαν στο θέμα της φθηνότερης διαμονής-διατροφής αλλά και του ΟΑΣΘ για τη δωρεάν μετακίνηση των αθλητών με αποκλειστική λεωφορειακή γραμμή.

Γ. Μπουτάρης: "Καλωσορίζουμε τους αθλητές"

"Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε και φέτος , για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια , τις κολυμβήτριες , τους κολυμβητές, προπονητές και συνοδούς , που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων Νεανίδων Παίδων Κορασίδων Θεσσαλονίκη 2016. Ο Δήμος υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην επιτυχία των αγώνων", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΚΟΕ: "Εμπιστευτήκαμε ξανά τη Θεσσαλονίκη"

Στην ανάθεση της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αριστείδης Παπαδόπουλος, που τόνισε: "Εμπιστευτήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους κολυμβητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης την διοργάνωση ενός από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της ΚΟΕ πεπεισμένοι ότι θα τελέσουν αγώνες αντάξιους της φήμης και της κουλτούρας που χαρακτηρίζουν την πόλη και τους κατοίκους της". Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΔΜ), Γιώργος Παπαλιάς κάλεσε τους φιλάθλους της πόλης "να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους κολυμβητές και τις κολυμβήριες".

Από την πλευρά του ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, Βαγγέλης Βούλτσος, αναφέρθηκε στις υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αγωνιζομένων και στην επιλογή της Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας κολύμβησης που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο , ενώ ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων, Γεώργιος Κοσμίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι "θα διεξάγουμε για αγώνες υψηλών προδιαγραφών και σύμφωνους με τα υψηλά κριτήρια που θέτει η Κ.Ο.Ε." ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς της πόλης και χορηγούς που στηρίζουν τους αγώνες .

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945598791 Αλέξης Σαββίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK