Στην αντεπίθεση ο Λιάνης για BALCO

Την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από τον Αρειο Πάγο για τα όσα καταμαρτυρούνται από τον ξένο τύπο σε βάρος των Eλλήνων πρωταθλητών του στίβου στο θέμα των αναβολικών ζήτησε την Τρίτη το πρωί ο Γιώργος Λιάνης. Ο υφυπουργός αθλητισμού με επιστολή προς τους εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ.κ Λινό και Σανιδά, διευκρίνισε τις αιτίες της πρότασής του κάνοντας μάλιστα λόγο και για συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Υπονοούμενα αφήνει και ο Ντάρεν Κάμπελ

Στην αντεπίθεση ο Λιάνης για BALCO
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη το πρωί ο Γιώργος Λιάνης όσον αφορά τα δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου περί ανάμειξης Eλλήνων αθλητών σε υπόθεσεις ντόπινγκ. Ο υφυπουργός αθλητισμού με επιστολή που έστειλε στον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιο για την εποπτεία και τον συντονισμό των Αθλητικών Εισαγγελέων, κ. Σανιδά και τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λινό ζητά την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία και θα δώσει απαντήσεις σε όλα ταφλέγονταζητήματα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

Κύριε Εισαγγελέα,

Σωρεία δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο Τύπο μιλάει για τις αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο της υπόθεσης του υποδίκου στις ΗΠΑ Ιταλού Victor Conte, ιδιοκτήτη της εταιρίας Balco, σχετικά με εκτεταμένο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι αγγλικές εφημερίδες "Observer" και "Guardian" ανέγραψαν ότι αποκαλύφθηκε ένα e-mail με παραλήπτη μη κατονομαζόμενο προπονητή, στο οποίο του ζητούσαν να επικοινωνήσει με Έλληνα συνάδελφό του για να τον ειδοποιήσει ότι ανακαλύφθηκε έλεγχος που ανιχνεύει μια απαγορευμένη ουσία που του είχε χορηγήσει. Το γεγονός αυτό έδωσε λαβή για παρερμηνείες που έφτασαν στο σημείο να αμαυρώσουν τη φήμη μεγάλων Ελλήνων αθλητών και των προπονητών τους.

Κύριε Εισαγγελέα,

Θα σας παρακαλούσα πολύ επειδή αυτή η υπόθεση στις ΗΠΑ προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον κι επειδή η χώρα μας διοργανώνει τον Αύγουστο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να διατάξετε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της πιθανότητας τέλεσης ποινικού αδικήματος στο πλαίσιο της οποίας να ζητήσετε από την Αμερικανική Δικαιοσύνη δικαστική συνδρομή και να σας διαθέσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αλλά κυρίως αυτά που αφορούν τη χώρα μας.

Ο αθλητικός κόσμος και η ελληνική κοινή γνώμη είναι ανάστατη από το συμβάν και θα σας παρακαλούσα αυτή η διαδικασία να γίνει σύντομα. Όπως αντιλαμβάνεστε εάν, ο μη γένοιτο, προκύψει ευθύνη για οποιοδήποτε Έλληνα, θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της υπάρχουσας νομοθεσίας. Διαφορετικά θα προστατεύσουμε το κύρος των Ελλήνων αθλητών, των προπονητών τους, αλλά και το κύρος των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι το μέγιστο ζητούμενο.


Eν τω μεταξύ, την Τρίτη οι TIMES άφησαν νέα υπονοούμενα για τον Ολυμπιονίκη μας, Κώστα Κεντέρη. Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Ντάρεν Κάμπελ ο οποίος στο Σίδνεϋ ήταν δεύτερος πίσω από τον Κεντέρη. Ο Βρετανός σπρίντερ δήλωσε, "Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου και πηγαίνοντας στην απονομή, ένας αθλητής - δεν λέω ποιος - ήρθε και μου είπε: μην ανησυχείς το μετάλλιο σου το πρωί θα είναι χρυσό, υπονοώντας ότι ο Κεντέρης θα πιαστεί να είναι ντοπαρισμένος.
Θυμίζουμε πάντως, πως ο Κώστας Κεντέρης είχε περάσει με επιτυχία το αντιντόπινγκ κοντρόλ.







News 24/7

24MEDIA NETWORK