Στην εκκίνηση οι άνδρες

Στην εκκίνηση οι άνδρες

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκινάει το Σάββατο (17/09) η Α1 ανδρών, που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «μαραθώνιος», αφού ο πρωταθλητής θα κληθεί να βγει «ζωντανός» από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου αλλά και τα πλέι οφ (θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες) που θα ακολουθήσουν. Η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 αναμένεται να μεγαλώσει τον ανταγωνισμό ενώ η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα παραμένει το μεγάλο «στοίχημα» της ΟΧΕ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Ιωνικού 17:00 Ιωνικός–Διομήδης Άργους
Ζηρινείου 18:00 ΑΣΕ Δούκα-Βριλήσσια
Πανελληνίου 16:00 Πανελλήνιος ANT-1–ΓΑΣ Κιλκίς
Βύρωνα 18:30 SONY Αθηναϊκός–ΒΑΟ
Κορωπίου 19:00 Γ.Σ. Κορωπίου–ΑΕΚ
Φιλίππειο 19:30 Φίλιππος FILOXYL-ΧΑΝΘ
ΔΑΚ Καλαμαριάς 20:00 Απόλλων Καλ.–ΠΑΟΚ






Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία της ΑΕΚ, η οποία μετά την συγχώνευση της με την Ηλιούπολη, θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στα «σαλόνια» του ελληνικού χάντμπολ. Το «βαρύ» όνομα από μόνο του υποχρεώνει την Ένωση να πρωταγωνιστήσει, έχοντας οδηγό τον μέχρι πρότινος βοηθό του Ουλφ Σέφερτ στην Εθνική, Γιάννη Αρβανίτη και τον διεθνή Δημήτρη Καφάτο στην εστία της.

Αυτός πάντως που φαίνεται να κερδίζει τον χαρακτηρισμό του φαβορί για το τρόπαιο είναι ο περσινός νταμπλούχος Αθηναϊκός, ο οποίος πριν λίγες μέρες εξασφάλισε την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιώργος Κρανάκης φρόντισε και φέτος να φτιάξει ένα πλήρες ρόστερ, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Φίλιππος Βέροιας. Η έδρα θα αποτελέσει ένα από τα «όπλα» της μακεδονικής ομάδας στην προσπάθεια για επιστροφή στο θρόνο, όμως η έλλειψη εμπειρίας και επιλογών σε ένα τόσο «γεμάτη» σεζόν ίσως να κοστίσει.

Με υψηλούς στόχους ρίχνεται στη μάχη και ο ανανεωμένος Πανελλήνιος, ενώ το Κιλκίς παραμένει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Ο Διομήδης Άργους ευελπιστεί σε μια παρουσία σαν την περσινή, όταν εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την έξοδο του στην Ευρώπη, ενώ ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δούκας είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες «βράζουν» λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι και προγνωστικά για το ποιες θα υποβιβαστούν δεν μπορούν να γίνουν. Ο Απόλλων Καλαμαριάς δείχνει να έχει τα φόντα να διατηρηθεί στην κατηγορία, ενώ στον ΒΑΟ είναι άγνωστο τι αποτέλεσμα θα έχει η συνεργασία του έμπειρου Νέναντ Πίβατς με τους πολλούς νέους παίκτες. Το Κορωπί αποτελεί ερωτηματικό, όπως και οι τρεις νεοφώτιστοι.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, ενώ η ΧΑΝΘ θα στηριχτεί στους έφηβους που πέρσι κατέκτησαν το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Όσον αφορά στα Βριλήσσια θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να πετύχουν την παραμονή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK