Στην κορυφή της Ευρώπης η Ιταλία

Στην κορυφή της Ευρώπης η Ιταλία
Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, ο οποίος κρίθηκε στα πέντε σετ, η Ιταλία ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το συγκρότημα του Τζιανπάολο Μονταλι επικράτησε στον τελικό της Ρώμης με 3-2 της Ρωσίας και διατήρησε τον τίτλο που είχε κερδίσει πριν από δύο χρόνια.

Αν και στο πρώτο σετ οι... γείτονες μας έδειξαν απόλυτοι κυρίαρχοι του γηπέδου, η ομάδα του Ζόραν Γκάετς φρόντισε με αντεπίθεση διαρκείας να τους αγχώσει. Πήρε εύκολα δύο συνεχόμενα σετ (2-1) δείχνοντας έτοιμη και ικανή να… τελειώσει τη μεγάλη αντίπαλό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι της. Όπλο της μπλοκ που σταματούσε τις ιταλικές επιθέσεις.

Παρ' όλο που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, οι Ιταλοί βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι και με τον Ματέι Τσέρνιτς (από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Ηρακλή) να "πυροβολεί" από τη θέση του σέρβις ισοφάρισαν σε 2-2 στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί η ψυχολογία ήταν με τη μεριά των γηπεδούχων, οι οποίοι έχοντας στο πλευρό τους τη δύναμη του κόσμου έκαμψαν τη ρωσική αντίσταση με 15-10.

Τα σετ: 25-22, 14-25, 15-25, 25-19, 15-10

Στον μικρό τελικό, η Σερβία - Μαυροβούνιο δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Ισπανία της οποίας και επικράτησε με 3-0 σετ ώστε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Τα σετ: 25-18, 25-21, 25-22.

News 24/7

24MEDIA NETWORK