Στην τελική ευθεία τα φιλικά

Στην τελική ευθεία τα φιλικά

Εντυπωσιάζουν οι Calgary Flames στα μέχρι τώρα φιλικά της προετοιμασίας τους. Την Τετάρτη το βράδυ σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής, η ομάδα του Sutter συνέτριψε τους Edmonton Oilers με 5-0, πιστοποιώντας ότι θα είναι ομάδα φόβητρο την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Με μπροστάρη τoν Chris Simon, που σημείωσε δυο τέρματα στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαιτέρως να καθαρίσουν τους αντιπάλους τους. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, Chris Simon(έχει σκοράρει 3 γκολ σε τέσσερα φιλικά με τους Flames) δήλωσε: «Νομίζω ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα φιλικά παιχνίδια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή της ομάδας να διορθώσει κάποια πράγματα, αλλά και να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ομάδα”.


Οι Boston Bruins μετά την ήττα της Τρίτης από τους Montreal Canadiens στην παράταση με 4-3 στο κατάμεστο Bell-Centre, κατάφεραν να ρεφάρουν και να πάρουν την δική τους ρεβάνς, επικρατώντας σε ουδέτερη έδρα των αντιπάλων τους το απόγευμα της Τετάρτης με το ευρύ 5-2. Οι τυπικά γηπεδούχοι, χρειάστηκαν μόλις μια περίοδο για να καθαρίσουν το παιχνίδι και αυτή ήταν η τρίτη. Με ηγέτη τον Patrice Bergeron που σκόραρε τέσσερις φορές στην εστία του Jose Theodore, οι Bruins πήραν μια πολύτιμη νίκη. Ο δικός μας Jose Theodore, είχε μόλις 24 αποκρούσεις στον αγώνα, ωστόσο οι Habs δέχθηκαν την δεύτερη τους ήττα σε συνολικά έξι φιλικά παιχνίδια.


Εκτός των Calgary Flames και οι Ottawa Senators πραγματοποιούν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια τους, με τον Τσέχο τερματοφύλακα Dominic Hasek να κλέβει την παράσταση. Με 23 αποκρούσεις στο τρίτο του φιλικό κάτω από τα δοκάρια των Sens, οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση επί των Buffalo Sabres με 5-2. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας για τους Senators.


Αναμένουν ακόμα την απόφαση του. Ο λόγος για την διοίκηση των Boston Bruins που περιμένουν το ΟΚ από τον αμυντικό της ομάδας, Nick Boynton να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Mike O’ Connell προσέφερε μονοετές συμβόλαιο ύψους 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που απορρίφθηκε από την πλευρά του παίκτη. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Boynton αναφέρουν ότι επιθυμεί διετές συμβόλαιο ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δυο πλευρές δεν έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όλοι φαντάζουν αισιόδοξοι πως η υπόθεση θα λυθεί λίαν συντόμως.

“Είμαι στεναχωρημένος από την τροπή των εξελίξεων. Κάναμε μια σοβαρή πρόταση στον παίκτη, αλλά εκείνος την απέρριψε, καθώς ζητούσε περισσότερα. Ελπίζω πως θα λυθεί το θέμα στο τέλος. Ο Nick είναι πολύ χρήσιμος για την ομάδα, η παρουσία του στον πάγο, δίνει αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του” τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, O’Connell.

News 24/7

24MEDIA NETWORK