Στην τελική ευθεία

Η προημιτελική φάση του Αμερικανικού όπεν ολοκληρώθηκε και πλέον, απομένουν τα ημιτελικά, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στον έναν εκ των δύο ημιτελικών των ανδρών, ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Λέιτον Χιούιτ σε μία επανάληψη του περυσινού τελικού

Στην τελική ευθεία

Επανάληψη του περυσινού τελικού προέκυψε στα ημιτελικά των Ανδρών του Αμερικανικού όπεν. Ρότζερ Φέντερερ και Λέιτον Χιούιτ θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους, με φόντο το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Ο 24χρονος Αυστραλός, περυσινός φιναλίστ και νούμερο 3 στο ταμπλώ, αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να κάμψει στα 5 σετ την αντίσταση του Φινλανδού, Γιάρκο Νιέμινεν στον τρίτο χρονικά προημιτελικό. Ο Νιέμινεν, ο πρώτος Φινλανδός στην ιστορία των Grand Slam που φτάνει μέχρι την προημιτελική φάση, προηγήθηκε δύο φορές (1-0 και 2-1 στα σετ) αλλά δεν μπόρεσε να αντιστασθεί στον Λέιτον Χιούιτ ο οποίος "ξύπνησε" στο τέταρτο και πέμπτο σετ.

Οι ημιτελικοί των Ανδρών

[1] Φέντερερ (ΕΛΒ) - [3] Χιούιτ (ΑΥΣ)
[7] Αγκασι (ΗΠΑ) - Τζινέπρι (ΗΠΑ)

Ο Χιούιτ θα δώσει το παρών στην τελική τετράδα για πέμπτη φορά στις επτά συμμετοχές του στη διοργάνωση και ευελπιστεί να φτάσει στον τρίτο του τελικό. Βέβαια, το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού θα βρει στο δρόμο του τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός, κάτοχος του τίτλου και νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε επίδειξη δύναμης στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό με αντίπαλο τον Αργεντινό, Νταβίντ Ναλμπαντιάν, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ (6/2, 6/4 και 6/1).

Η ώρα της κρίσης

[1] Σαράποβα (ΡΩΣ) - [4] Κλάιστερς (ΒΕΛ)
[6] Ντεμεντίεβα (ΡΩΣ) - [12] Πιρς (ΓΑΛ)

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (09/09) περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς των γυναικών. Στον πρώτο χρονικά, η Γαλλίδα, Μέρι Πιρς θα προσπαθήσει να προκριθεί στον δεύτερο φετινό τελικό σε Grand Slam μετά το Roland Garros, κόντρα στη Ρωσίδα, Ελενα Ντεμεντίεβα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η Μαρία Σαράποβα, νούμερο 1 του ταμπλώ, αντιμετωπίζει την Βελγίδα, Κιμ Κλάιστερς σε ένα ματς όπου δεν χωρούν προγνωστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK