Στον "αέρα" η συμμετοχή της Εθνικής στο World League!

Στον "αέρα" η συμμετοχή της Εθνικής στο World League!

Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας ανδρών στο World League 2006 μπορεί να θεωρούταν δεδομένη, καθώς είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην συγκρότηση των ομίλων και τον καταρτισμό του προγράμματος που έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όμως προέκυψαν προβλήματα, που την καθιστούν αμφίβολη!

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 του μήνα έφτασε στα γραφεία της ΕΟΠΕ επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με την οποία η τελευταία απαιτεί την έγγραφη αποδοχή τριών όρων μέχρι την Παρασκευή (23/09). Η FIVB ζητάει την κατάθεση τριετούς υπογεγραμμένου συμβολαίου με τηλεοπτικό φορέα, διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων από Παρασκευή ως Κυριακή και αποκλεισμό των τραπεζών από χορηγία, γιατί συνεργάζεται με την «Credit Suisse». Η επιστολή καταλήγει: « Αν δεν δεσμευτείτε εγγράφως σε αυτά τα τρία σημεία έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα αντικατασταθεί η ελληνική Ομοσπονδία από το World League 2006».

Όσον αφορά στη θέση της ΕΟΠΕ στα προαναφερόμενα, έχει ως εξής:

« Η ΕΟΠΕ αν και επιθυμεί να συμμετάσχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην επόμενη διοργάνωση, δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτούς τους τρεις όρους για τους εξής λόγους:

1. Δεν μπορεί να επιβάλει σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό να συνάψει τριετές συμβόλαιο κάλυψης των εντός έδρας αγώνων της Εθνικής. Από τις 29 Ιουλίου έστειλε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε πολλά κανάλια, αλλά δυστυχώς κανένα δεν απάντησε θετικά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

2. Στη συνεδρίαση της Λοζάνης ο Θανάσης Μπελιγράτης εξήγησε στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας ότι στο διάστημα από 14 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου ο κόσμος στην Ελλάδα κάνει διακοπές και δεν θα υπάρχει ικανοποιητική προσέλευση στα γήπεδα που θα διεξαχθούν τα ματς και ο Ρούμπεν Ακόστα αποδέχθηκε προφορικά να γίνονται Κυριακή και Δευτέρα βράδυ.
3. Αυτή τη στιγμή η Ελληνική Ομοσπονδία έχει συμβόλαιο με την Εθνική Τράπεζα, από την οποία είναι απόλυτα ευχαριστημένη και είναι πολύ πιθανό να ανανεωθεί η συνεργασία και για την περίοδο 2006
».

Καταλήγοντας, η ελληνική Ομοσπονδία τονίζει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κάμψει τις αντιρρήσεις της FIVB ώστε η Εθνική μας να λάβει μέρος στη διοργάνωση. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει θετικό τέλος, τότε θα θέσει υποψηφιότητα για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, στο οποίο αγωνίζονται μεταξύ άλλων οι Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Κροατία, Φινλανδία και Τουρκία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK