Στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Σον Μάικλς έχασε μόνο ο θάνατος

Ο ίσως καλύτερος αγώνας στην ιστορία του WWE περιλάμβανε ένα σωρό θανάσιμα χτυπήματα και ένα φινάλε με χειραψία και χειροκροτήματα!

O Undertaker κάνει την κίνηση 'snake eyes' στον Σον Μάικλς, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης για τη Wrestlemania XXVI
O Undertaker κάνει την κίνηση 'snake eyes' στον Σον Μάικλς, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης για τη Wrestlemania XXVI AP PHOTOS/RICK SCUTERI

Στην ποπ κουλτούρα, έχει αποδειχθεί από δύσκολο ως ακατόρθωτο για κάθε θρύλο των 80s να καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή και μετά το 2000. Τρανό παράδειγμα μπάντες όπως οι Bon Jovi, που μετά την φυγή του βασικού κιθαρίστα Ρίτσι Σαμπόρα, αδυνατούν να κυκλοφορήσουν ένα μεγάλο, εμπορικό τραγούδι. Ο Σον Μάικλς ήταν για το WWE ότι κι οι Μπον Τζόβι για το ροκ της δεκαετίας του '80: Μύθος. Χωρίς ποτέ να πλησιάσει σε διακρίσεις παλαιστές όπως ο Χαλκ Χόγκαν, ο 'Heartbreak Kid' κατάφερε να χαρίσει ένα σωρό κλασικές ιστορίες στη μυθοπλασία του WWE και να αποχωρίσει με τρόπο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος του Χόλιγουντ.

Ο Μάικλ Χίκενμποτομ (όπως είναι το αληθινό όνομά του) ξεκίνησε να ασχολείται με το wrestling το 1987. Κατάφερε να κερδίσει μια φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, 3 φορές το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE, ενώ στο πλευρό του Τζον Σίνα, του Triple H, του Ντίζελ και του Στιβ Όστιν, πανηγύρισε πολλές συλλογικές διακρίσεις. Ας μη γελιόμαστε όμως, το highlight του ήταν η συμμετοχή στη 'The Cliq', το 'παρέακι' των wrestlers (Σον Γουίτμαν, Σκοτ Χολ, Κέβιν Νας, Triple H μεταξύ αυτών) που έκανε τη ζωή μαρτύριο σε όσους βρίσκονταν εκτός αυτής και φυσικά, το Montreal Screwjob, το πιο καλοστημένο παραμύθι στην ιστορία του WWE.

Πέρα από το 'Screwjob', ο Μάικλς δεν δίστασε να εμπλακεί σε μια ακόμα 'συνωμοσία' του WWE, το 'Curtain Call', που συνέβη τον Μάιο του 1996, παραμονές αγώνα στο 'Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν', όταν οι αθλητές της 'κλίκας' γύρισαν πλάτη στο κοινό και αγκαλιάστηκαν, αγνοώντας επιδεικτικά τη ροή του αγώνα, όπως αυτή είχε σκηνοθετηθεί από τον Βινς Μακμάχον. Αυτή, όμως, είναι μια άλλη, μαγική ιστορία, για την οποία θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Το 2010, ο Μάικλς ήταν 45 ετών, με μια σχεδόν διαλυμένη πλάτη από τους συνεχείς αγώνες. Ήθελε να αποχωρήσει από το άθλημα, χαρίζοντας στο κοινό ένα τελευταίο, εκρηκτικό highlight. Ο 'Heartbreak Kid', που έγινε γνωστός και ως 'The Showstopper' και ως 'The Headliner' και ως 'The Main Event' και ως 'The Icon' και ως 'Mr Wrestlemania', ήθελε να ρίξει νοκ άουτ το νέο μεγάλο όνομα της εποχής, τον Undertaker. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, στην αρένα του Πανεπιστημίου του Φίνιξ, έλαβε χώρα ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία του wrestling. Στο τουρνουά της περασμένης χρονιάς, ο Μάικλς είχε προσπαθήσει να κερδίσει τον Undertaker, ο οποίος είχε σφραγίσει ένα εξωπραγματικό σερί 17 νικών σε αγώνες Wrestlemania. Ο Μάικλς απαιτούσε ρεβάνς.

"Ρεβάνς θα σημαίνει περισσότερο πόνο για σένα Μάικλς"

"Θα σε δω στη Wrestlemania. Το σερί σου, ο τίτλος σου, η ψυχή σου, θα γίνουν δικά μου"

Ο Undertaker συμφώνησε υπό έναν όρο: Μια νέα νίκη του, θα σήμαινε και την απόσυρση του Μάικλς. Ο αγώνας ήταν ήδη προ των πυλών:

Στον αγώνα κι οι δυο παλαιστές έδωσαν το 101% των δυνάμεων τους. Στο τέλος, ο Μάικλς φαινόταν πως μπορούσε να νικήσει, καθώς με μια από τις 18 (!) χαρακτηριστικές κινήσεις του, την αγαπημένη 'Sweet Chin Music', μια superkick με μια σειρά από χτυπήματα των ποδιών, κατάφερε να ρίξει κάτω τον Undertaker. Όμως ένα chokeslam και μια ισοπεδωτική tombstone ήταν η απάντηση του Undertaker, που έριξε νοκ αουτ τον Μάικλς για πάντα. Αξίζει να παρακολουθήσεις ξανά αυτές τις μυθικές στιγμές της ιστορίας του WWE.

Το βράδυ που ακολούθησε είχε προγραμματιστεί να ανέβει ξανά στο ρινγκ ο Μάικλς και να αποχαιρετήσει τον κόσμο. Όμως ξαφνικά το γκονγκ χτύπησε και στο ρινγκ μπήκε ο Undertaker πιο θυμωμένος από ποτέ. Οι δυο αθλητές κοιτάχτηκαν έντονα στα μάτια και ο Undertaker με μια κίνηση ξάφνιασε τους πάντες, αποθεώνοντας με μια χειραψία τον άσπονδο αντίπαλό του.

Η ιστορία έγραψε ότι ο Μάικλς είχε όρο στο συμβόλαιο του, ο οποίος του επέτρεπε να επιστρέψει στο ρινγκ όποτε εκείνος αισθανόταν υγιής και δυνατός. Επανεμφανίστηκε -για τελευταία φορά- σε event το 2018, όπως εκείνα τα reunion της ροκ, που πάντα σου θυμίζουν κάτι όμορφο από το παρελθόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK