Στον τελικό με μετάλλιο οι Νεάνιδες
Μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική Ελλάδας γυναικών θα διεκδικήσει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεάνιδων πόλο, αφού επικράτησε 8-4 της Ολλανδίας και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, γεννημένες το 1996, θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (08/09, 20:00) την Ισπανία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, μετά από τη νίκη της ιβηρικής χώρας επί της Ιταλίας με 10-9 στην παράταση στον έτερο ημιτελικό.
Η ομάδα που δόξασε την Ελλάδα προ μηνών στο Περθ της Αυστραλίας ξέσπασε στο 2ο ημίχρονο κόντρα στην Ολλανδία και με 2 γκολ στο τελευταίο 8λεπτο έφτασε στη νίκη που της εξασφαλίζει τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 2-2
Η σύνθεση της Ελλάδας: Σταματοπούλου (Πάτρα Ειρ.), Πλευρίτου Βασ. 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 1, Πάτρα Μ., Νανούση, Σώρα, Μαμόγλου, Νιαρχάκου