Στριπτίζ στο Τορόντο

Πλήρως εναρμονισμένος με τους καινούργιους κανονισμούς του Χόκει, είναι ο μεγάλος αστέρας των Ottawa Senators Dany Heatley. Και γιατί αναφερόμαστε στον νεαρό άσο: Διότι ήταν ο δήμιος των Maple Leafs το Σαββατόβραδο στο Air Canada Centre, όπου οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Ottawa Senators έκαναν σκόνη και θρύψαλα τον μισητό αντίπαλο Toronto Maple Leafs με το αποστομωτικό 8-0.

Στριπτίζ στο Τορόντο

Πλήρως εναρμονισμένος με τους καινούργιους κανονισμούς του Χόκει, είναι ο μεγάλος αστέρας των Ottawa Senators Dany Heatley.

Και γιατί αναφερόμαστε στον νεαρό άσο: Διότι ήταν ο δήμιος των Maple Leafs το Σαββατόβραδο στο Air Canada Centre, όπου οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Ottawa Senators έκαναν σκόνη και θρύψαλα τον μισητό αντίπαλο Toronto Maple Leafs με το αποστομωτικό 8-0.

Ο 23χρονος αστέρας των Sens που εγκατέλειψε τους Atlanta Tharshers το περασμένο καλοκαίρι για μια καλύτερη ζωή, από πλευράς μισθού, έδωσε στην επίθεση των Senators αυτό που τις έλειπε μετά την μεταγραφή του Hossa. Η διοίκηση της ομάδας έπιασε λαβράκι, από εκείνα που δεν αφήνεις με την μεταγραφή του Heatley.

Παρά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε πριν από δυο χρόνια, με τον χαμό του συμπαίκτη του στους Thrashers, Dany Snyder και τις τύψεις που είχε μετά το τραγικό περιστατικό, κατάφερε να ανυψώσει ηθικό, ως ένδειξη σεβασμού προς τον αγαπημένο του φίλο.

Στον αγώνα με τους Maple Leafs σκόραρε ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τέσσερις φορές, οδηγώντας την νέα του ομάδα στο απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα. «Είμαι χαρούμενος με τους νέους κανονισμούς στο Χόκει. Ο μήνας αυτός ήταν καταπληκτικός για μένα και για την ομάδα μου. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον» τόνισε αμέσως μετά τον αγώνα το Heatley.

«Ο Dany ήταν ο πραγματικός Dany απόψε. Πετούσε από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος. Ήταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας μας» είπε ο συμπαίκτης του Spezza.

Οι Leafs έχασαν με διαφορά 8 τερμάτων για πρώτη φορά στην ιστορία τους εντός έδρας , ενώ ακόμα δεν έχουν ξεχάσει το 10-2 από τους Winnepeg Jets στις 18 Μαρτίου 1989.

«Δεν έχω λόγια να μιλήσει για την εμφάνιση της ομάδας μου απόψε. Ήταν τραγική, αποκαρδιωτική. Δεν λέγεται μια μεγάλη ομάδα, όπως θέλουμε να λεγόμαστε να παρατάμε το παιχνίδι από το ξεκίνημα του. Έχω πολλά παράπονα από τους παίκτες μου. Σίγουρα θα πούμε πολλά τις επόμενες μέρες και στις προπονήσεις» τόνισε εμφανώς στεναχωρημένος ο τεχνικός των Leafs Pat Quinn.

Άξιος συμπαραστάτης του Heatley, ήταν και ο Τσέχος πορτιέρο της ομάδας Dominic Hasek που πραγματοποίησε 27 αποκρούσεις, κάνοντας το δεύτερο του shut-out της σεζόν και 65ο της καριέρας του, ένα πίσω από τον Patrick Roy.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, εξαγριωμένοι φίλαθλοι των γηπεδούχων κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τον πάγκο της ομάδας τους ζητώντας εξηγήσει για την άσχημη εμφάνιση, γι άλλη μια φορά από τους Leafs. Ευτυχώς η ασφάλεια του γηπέδου ήταν παρούσα και αποφεύχθηκαν τα όποια δυσάρεστα περιστατικά.


Μίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή

Με καρδιά χιλίων λεόντων, οι Πρωταθλητές του Hockey, Tampa Bay Lightιng, σε επίδειξη υψηλής τεχνικής κατάφεραν να επικρατήσουν και των Atlanta Thrashers με 3-2, δείχνοντας ότι και φέτος θα αποτελέσουν έναν δύσκολο αντίπαλο, υπερασπιζόμενοι το τρόπαιο που με μόχθο και πολύ δουλειά κατέκτησαν τον Ιούνιο του 2004 επί των Calgary Flames.

Από την άλλη, οι Tharshers μετά την φυγή του Heatley δείχνουν ομάδα που θα καθίσει να δει τους αγώνες των πλει-οφς πάλι από την τηλεόραση. Ομάδα δίχως πάθος, ενέργεια, φαντασία, αγωνιστική αποφασιστικότητα. Ομάδα δίχως ψυχή.

Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στον επιθετικό οίστρο του Frederik Modin που με δυο γκολ έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Αν και βρισκόντουσαν πίσω 0-2 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση στην τρίτη περίοδο και τελικά να πάρουν τους δυο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Ο πορτιέρο Joan Grahame πραγματοποίησε 29 αποκρούσεις, βάζοντας και εκείνος το δικό του λιθαράκι στην επικράτηση της ομάδας του. Άλλωστε μετά την φυγή του Khabibulin, τώρα παίρνει τον ρόλο του νούμερο ένα πορτιέρο της ομάδας και το βάρος πέφτει σε εκείνον.

Στο αντίποδα, απογοητευτικός για άλλο ένα παιχνίδι ήταν η νέα μεταγραφή- ανταλλαγή του Hossa με τον Heatley, ο οποίος ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμα στα νέα του καθήκοντα.


Στα χαμηλά οι Canadiens

Μπορεί την Πέμπτη το βράδυ να επέδειξαν καρδιά και ψυχικό σθένος στην ήττα από τους Senators στην παράταση, όμως χθες υποδεχόμενοι τους New York Rangers πραγματοποίησαν το χειρότερο τους αγωνιστικό πρόσωπο, χάνοντας με ανεβασμένα τα χέρια(αφού το χόκει παίζεται με τα χέρια χρησιμοποιώντας τα μπαστούνια) με 5-2.

Οι Rangers βρήκαν στο πρόσωπο του Moore και του Jarg τους άξιους επιθετικούς εκφραστές της ομάδας από το Big Apple. Ο πρώτος σημείωσε δυο αποφασιστικά τέρματα, ενώ ο δεύτερος και το μεγάλο αστέρι του συλλόγου πέτυχε το 11ο του τέρμα την φετινή σεζόν, πιστοποιώντας ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Ο πρώην Hab, Martin Rucinsky σημείωσε ένα τέρμα και έκανε μια ασίστ, βάζοντας και εκείνος το λιθαράκι του στην σημαντική νίκη της ομάδας του.

Οι Rangers πέτυχαν 3 γκολ στα 10 πρώτα σουτ που εξαπέλυσαν προς τον δικό μας Jose Theodore που μετά το φινάλε της πρώτης περιόδου, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, για αδιευκρίνιστο λόγο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τα τέρματα των R Zednik και Α Kovalev στην τρίτη περίοδο να μειώσουν σε 3-2, αλλά μέχρι εκεί άντεξαν, καθώς οι δυνάμεις τους εγκατέλειψαν.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα

New Jersey – Boston: 5-4

Buffalo – N Y Islanders: 6-4

Carolina – Pittsburgh: 5-3

Washington- Florida: Αναβλήθηκε

Edmonton –Nashville: 5-1

Columbus – Minnesota: 1-3

Detroit – Chicago: 4-2

Vancouver –Colorado: 3-4

Dallas – Phoenix: 5-3

Calgary – San Jose : 2-3

St Louis –Los Angeles: 2-5

News 24/7

24MEDIA NETWORK