Συνάντηση Καρτάλη με Κρέιβεν

Συνάντηση Καρτάλη με Κρέιβεν
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Phil Craven είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κ. Καρτάλης.

Στη συνάντηση ο κ. Craven ενημερώθηκε για την πρόοδο των αθλητικών έργων που θα χρησιμοποιηθούν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, για την αποτελεσματική λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Λιοσίων στο πρόσφατο (1ο) test event των Παραολυμπιακών Αγώνων, για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στα υπάρχοντα και νέα Μέσα Μαζικών Μεταφορών και για τη λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα για τη συγκρότηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, γεγονός που έτυχε ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από τον κ. Craven, καθώς αποδεικνύεται έμπρακτα η ευαισθησία της Ελλάδος για την ισότιμη σχέση μεταξύ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάσθηκε και ο προϋπολογισμός των Παραολυμπιακών Αγώνων, καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση συμβάλλει με το ποσόν των 48.5 εκ ευρώ. Επισημαίνεται ότι για 1η φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν απαιτείται να καταβάλλουν τέλη συμμετοχής. Τα τέλη καλύπτονται από την Ελληνική Κυβέρνηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK