Συνάντηση Ορφανού-Σεβαστή

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή

Συνάντηση Ορφανού-Σεβαστή
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή (Μαζί του ήταν οι Κων/νος Σπανίδης Δ/ντης Υψηλού Αθλητισμού, Αθανάσιος Βογιατζής Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Παπαποστόλου Δ/ντης Αγωνιστικού Αθλητισμού, Λάμπρος Παπακώστας Υπεύθυνος Υψηλού Αθλητισμού και Περικλής Μπάκας Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών.)

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Συζητήσαμε με τον κ. Σεβαστή όλα τα θέματα του κλασσικού αθλητισμού. Μου έγινε επίσης μία πρώτη ενημέρωση , για τα όσα διεμείφθησαν στη Λοζάννη, κατά το διήμερο της συνεδρίασης, του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS), αλλά και για τις διοργανώσεις, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Στίβου, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα και του Μπρούνο Τζάουλι που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, μιλήσαμε για κάποιες τρέχουσες λειτουργίες που μπήκαν στο τραπέζι. Όλα δείχνουν ότι προχωρούμε από κοινού στη λύση προβλημάτων, αλλά και στη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου διοργανώσεων αλλά κυρίως μιλήσαμε για αυτές που ήδη έχουμε αναλάβει, ώστε να τις φέρουμε σε πέρας κατά τον καλύτερο τρόπο.

Γνωρίζετε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου και το Μπρούνο Τζάουλι ανατέθηκαν πρόσφατα στη χώρα μας. Η καλή σχέση και συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ και με την ΕΟΕ θα δώσει στη χώρα μας μία καλή εικόνα, όμοια με αυτή που αποκτήσαμε μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Β. ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Στην πολύωρη συνάντηση με τον κ. Ορφανό συζητήσαμε μια σειρά θέματα, με κεντρικό αυτό της συνεργασίας για τις μεγάλες διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο ΣΕΓΑΣ ανέλαβε τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Στίβου και με του ενός εκ των δύο Ομίλων του Κυπέλλου Ευρώπης (Μπρούνο Τζάουλι).

Επίσης, για την ετοιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις οποίες χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία μας, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Δηλαδή για τα κλειστά στάδια, Ειρήνης και Φιλίας και της Παιανίας, ώστε να είναι διαθέσιμα για τις προπονήσεις των αθλητών μας, αλλά και τις σημαντικές διοργανώσεις την περίοδο του κλειστού στίβου.

Πιστεύω ότι η χρονιά ξεκινάει με καλές προϋποθέσεις. Σύντομα θα συναντηθούμε και πάλι με τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, κυρίως για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, που ανέφερα νωρίτερα, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε το οργανωτικό πλαίσιο, αλλά και όλα όσα αφορούν αυτές τις διοργανώσεις.

Πρέπει να πω, πως η συνεργασία με τον Υφυπουργό, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, το διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του ελληνικού αθλητισμού.

Τέλος, ο κ. Σεβαστής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε είπε ότι: ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου. Το διήμερο στη Λοζάννη είχε θετικά σημεία, αλλά δυστυχώς παρέτεινε την εκκρεμότητα έκδοσης της τελικής απόφασης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK