Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Φέντερερ (VIDEO)

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 2-1 σετ επί του Ράονιτς στον τελικό του Μπρισμπέιν και έφτασε έτσι τις 1.000 νίκες στην καριέρα του όντας μόλις ο τρίτος αθλητής που το καταφέρνει.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Φέντερερ (VIDEO)

Πριν λίγες μέρες σε δηλώσεις του ο Ρότζερ Φέντερερ τόνισε ότι δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος για τους Big 4 του τένις και πως οι νεότεροι θα πρέπει να περιμένουν. Ο σπουδαίος Ελβετός έβαλε το όνομα του σε μία ακόμα σπάνια λίστα.

Την Κυριακή (11/1) επικράτησε με 6-4, 6-7 (2), 6-4 επί του Ράονιτς στον τελικό του τουρνουά στο Μπρισμπέιν και έφτασε τις 1.000 νίκες στην καριέρα του.

Στα 33 του χρόνια ο Φέντερερ έσπασε το συγκεκριμένο φράγμα κάτι που έχουν καταφέρει μόνο ο Τζίμι Κόνορς (1.253) και ο Ιβάν Λεντλ (1.071). Έτσι, με αυτόν τον τρόπο συνδύασε τον 83ο τίτλο της τεράστιας καριέρας του.

Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος του τελικού ο Φέντερερ έλαβε μια αναμνηστική πλακέτα για να θυμάται το μεγάλο του κατόρθωμα. Ο Ελβετός φανερά χαρούμενος τόνισε: "Είναι ξεχωριστή στιγμή για μένα. Να παίρνω το βραβείο απ'τον Ροντ (Λέιβερ). Έχω παίξει πολλά χρόνια τένις και οι 1000 νίκες σημαίνουν πολλά για μένα. Δεν θα ξεχάσω αυτό το ματς.

Συγχαρητήρια στον Μίλος, για την περσινή σεζόν και πιστεύω ότι έρχονται ακόμα καλύτερα χρόνια για σένα".

Πάλεψε ο Ράονιτς, αλλά δεν έφτανε

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα ο Ράονιτς έκανε τα πάντα όμως ο Ρότζερ Φέντερερ είχε τον τρόπο ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Μπρισμπέιν.

Στο πρώτο σετ ο Ελβετός έκανε γρήγορα το μπρέικ κάτι που του έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθησε ώστε να φτάσει στο 6-4. Στη συνέχεια ο Ράονιτς ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να "στριμώξει" τον Φέντερερ. Αρχικά, κατάφερε να στείλει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και στη συνέχεια να το κατακτήσει με 7-2.

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο τρίτο σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 10ο γκέιμ. Εκεί ο Φέντερερ έκανε το κρίσιμο μπρέικ και με 6-4 κατέκτησε το σετ και τη νίκη.

Δείτε τον καλύτερο πόντο του αγώνα με τον Φέντερερ να δίνει ρεσιτάλ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK