Τα κέρδη από το Σότσι

Απόλυτα επιτυχημένους θεωρούν οι Ρώσοι τους Ολυμπιακού αγώνες που διοργάνωσαν στο Σότσι. Μάλιστα, είδαν το φως της δημοσιότητας και οι πρώτες εκτιμήσεις οι οποίες αφορούν τα συνολικά κέρδη των διοργανωτών από τους αγώνες.

Τα κέρδη από το Σότσι

Σύμφωνα με αυτές μπορεί η Ρωσία να μην έβγαλε σε καμία περίπτωση τα χρήματα που επένδυσε ωστόσο εισέπραξε ένα σημαντικό ποσό.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα πάντα με αυτές τις εκτιμήσεις τα τελικά έσοδα θα φτάσουν στα 192 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι οι διοργανωτές ξόδεψαν περίπου 37 δισεκατομμύρια για τις εγκαταστάσεις και τα συμπληρωματικά έργα που χρειάστηκαν.

Μπορεί η διαφορά να φαίνεται χαοτική, ωστόσο εάν αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν τότε οι αγώνες στο Σότσι θα ανέβουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας αναφορικά με τα έσοδα. Μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση ήταν οι αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι με περίπου 100 εκατ. δολάρια.

"Οι αγώνες στο Σότσι θα συνεχίσουν να κάνουν ρεκόρ και μετά το τέλος τους" είχε δηλώσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ντμίτρι Τσερνισένκο. "Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι αυτοί ήταν οι πιο επιτυχημένοι αγώνες συγκριτικά με τους προηγούμενους και όλα τα έσοδα θα πάνε στην αναβάθμιση του αθλητισμού στη Ρωσία" τόνισε στη συνέχεια.

24MEDIA NETWORK