ΣΠΟΡ

Τα στατιστικά του Χόκενχαϊμ

Το σπουδαίο ρεκόρ του Φερνάντο Αλόνσο, η ισπανική κυριαρχία της τελευταίας οκταετίας και ο απογοητευμένος 100άρης Λιούις Χάμιλτον συνθέτουν το ντεκόρ του γερμανικού grand prix από στατιστικής πλευράς.

Τα στατιστικά του Χόκενχαϊμ

Αλόνσο, ο 5ος

Ο Φερνάντο Αλόνσο έγινε ο πέμπτος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που φτάνει τις 30 νίκες. Πρώτος είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ με 91, δεύτερος ο Αλέν Προστ με 51, τρίτος ο Άιρτον Σένα με 41 και τέταρτος ο Νάιτζελ Μάνσελ με 31.

Ο 100άρης Χάμιλτον

Με το χειρότερο τρόπο συνδύασε τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα στα ελαστικά και στον 59ο γύρο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει. Εκατό συμμετοχές, εξάλλου, συμπλήρωσε και ο Χέικι Κοβαλάινεν, ο οποίος κατετάγη 19ος.

Ισπανική κυριαρχία

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ισπανοί από το 1950 μέχρι το 2005, το πέτυχε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο πιλότος της Ferrari έχει νικήσει στα τρία από τα τελευταία επτά grand prix επί γερμανικού εδάφους. Φυσικά είναι ο μοναδικός οδηγός από τη χώρα της Ιβηρικής που έχει πανηγυρίσει στο Χόκενχαϊμ.

Ο “Σούμι” είναι εδώ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε τον ταχύτερο γύρο στο γερμανικό grand prix. Τελευταία φορά που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ο ζωντανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν το 2006 στο grand prix της Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK