Τα βελάκια της Φάλον Σέροκ έστειλαν για μπύρες τον αντίπαλο της

Αυτή είναι μια νίκη γυναίκας κόντρα σε άντρα, σε ένα περιπετειώδες ατομικό σπορ, τα βελάκια!

Η Φάλον Σίροκ και ο Τεντ Έβετς σε δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Darts PDC
Η Φάλον Σίροκ και ο Τεντ Έβετς σε δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Darts PDC AP/STEVEN PASTON

H τοποθεσία ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PDC Darts στον θρυλικό χώρο εκδηλώσεων Alexandra Palace, που βρίσκεται στο Λονδίνο. Είναι το άθλημα που στην ποπ κουλτούρα γεννήθηκε κατά κύριο λόγο μέσα στις παμπ ως μια διασκεδαστική απασχόληση ανάμεσα σε μπύρες και κυρίως πιάτα. Όμως από το 1978, τα βελάκια (Darts) εξελίχθηκαν σε κάτι που υπερβαίνει τη διασκέδαση σε μπαρ, έγιναν άθλημα και απέκτησαν και το δικό τους Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, της Professional Darts Corporation, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο επί βρετανικού εδάφους, πάντα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Χθες, γράφτηκε ιστορία στο άθλημα, με την 25χρονη Φάλον Σέροκ να κερδίζει τον Τεντ Έβετς και να γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει άντρα στην ιστορία του τουρνουά. 

 

Ήταν μόλις η δεύτερη χρονιά που επετράπη σε γυναίκες να αγωνιστούν κόντρα σε άντρες συναθλητές τους, με τις Λίζα Άστον, Αναστάζια Ντομπρομίσλοβα, Γκέιλ Κινγκ, Μικούρου Σουζούκι να είναι οι μόνες αθλήτριες πριν τη Σέροκ, που επιχείρησαν να κοντράρουν συναθλητές τους. 

 Η Σέροκ απέδειξε πως όχι μόνο μπορεί να κοντράρει άντρες, αλλά και να τους νικήσει. Οι γεμάτες ενθουσιασμό και άπειρες ευχαριστίες δηλώσεις της στα βρετανικά media ήχησαν σαν ένα ευτυχές φινάλε στην περιπέτεια μιας νεαρής μητέρας, η οποία πριν από πέντε χρόνια, λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, ανέπτυξε μια σοβαρή πάθηση στα νεφρά, η οποία σε συνδυασμό από παρενέργειας από την χορήγηση ακατάλληλου φαρμάκου, έφερε παραμορφώσεις στο πρόσωπο της.

Σήμερα η Φάλον φοράει το πιο εντυπωσιακό πρόσωπο του Λονδίνου και θα το φορά για χρόνια ακόμα, αυτό της νίκης κόντρα σε άντρα, σε ατομικό άθλημα.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK