Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη

Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη έπεσε η αυλαία της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου στην ξιφασκία και από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφουμε στη δράση. Αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι το διεθνές τουρνουά ξίφους μονομαχίας Ανδρών/Γυναικών «Αλεξάνδρεια», το οποίο συνδιοργανώνεται αύριο (Σάββατο) εκεί από την ΕΟΞ και το Δήμο Θες/κης στο γυμναστήριο της ΣΣΑΣ. Μολονότι, μάλιστα, η διεθνής ανταπόκριση είναι φτωχή (έρχεται μόνο η Βουλγαρία και η Κύπρος), υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, μια και μιλάμε για την πρώτη βαθμολογούμενη διοργάνωση της χρονιάς. Οι αγώνες των ανδρών αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και των γυναικών στις 2 το μεσημέρι, για να περάσουμε στους τελικούς στις 6 το απόγευμα.

Το Σάββατο, επίσης, διεξάγονται στη Φλώρινα και οι πρώτοι βαθμολογούμενοι αγώνες της νέας περιόδου, στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών, στα άλλα δύο όπλα, το ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στα χρονικά που η ΕΟΞ επιλέγει ως αφετηρία της αγωνιστικής περιόδου την περιφέρεια, στο πνεύμα διεύρυνσης της φιλοξενίας των διοργανώσεών της, που αποτελεί άλλωστε και αίτημα των συλλόγων της Βορ. Ελλάδας. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε εφέτος το «Κύπελλο Φλώρινας», οι αγώνες του οποίου αρχίζουν στις 9.30 το πρωί.

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου αξίζει να αναφερθεί ότι στην εθνική κατάταξη Ανδρών/Γυναικών όλων των όπλων επικεφαλής βρίσκονται:

Στο ξίφος μονομαχίας, Αλέξανδρος Κοντογιάννης (Αθην. Λέσχη) και Γιάννα Χρήστου (Αθην. Λέσχη).
Στη σπάθη, Τζέισον Ντουράκος (Αθην. Λέσχη) και Θεανώ Παπακυριάκου (Αθην. Λέσχη).
Στο ξίφος ασκήσεως, Γιώργος Καραπάνος (Ακαδ. Οπλομαχίας), Ράνια Δαβία (Αθηναϊκή Λέσχη).

News 24/7

24MEDIA NETWORK