Άλλο ένα για τα 20 ο Φέντερερ

Βασιλιάς στο Γουίμπλεντον ο Ρότζερ Φέντερερ, νίκησε 3-0 σετ τον Μάριν Τσίλιτς στον τελικό της Κυριακής και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο δίχως να χάσει σετ!

Άλλο ένα για τα 20 ο Φέντερερ

Ο Φέντερερ κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του (όχι ακριβώς), μήτε την τέχνη έχασε μήτε τη δύναμή του! Αν και μεσολαβούν 20 ημέρες προτού συμπληρώσει 36 χρόνια ζωής, ο Ελβετός τενίστας, ο πλέον επιτυχημένος της ιστορίας του αθλήματος, κατέκτησε το όγδοο Γουίμπλεντον της καριέρας του και 19ο τρόπαιο σε τουρνουά grand slam!

Ο τελικός με τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη-κατάληξη. Από τη στιγμή που ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε να έχει απέναντί του έναν υπολογίσιμο αλλά με όχι την ίδια βαρύτητα αντίπαλο, είχε το ξεκάθαρο αβαντάζ.

Το έργο του έγινε ακόμη ευκολότερο αφότου ο Τσίλιτς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού με το πέλμα του και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να συνεχίσει. Ήταν φανερό όμως πως δεν ήταν σε θέση να πιέσει το φαβορί και να διεκδικήσει στο δεύτερο τελικό της καριέρας του ένα δεύτερο τρόπαιο μετά το US Open του 2014.

Ο Φέντερερ ήταν αποφασισμένος και αποφασιστικός μαζί. Σε καταπληκτική κατάσταση από την αρχή του τουρνουά, λειτούργησε σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι, απέφυγε τα αβίαστα λάθη και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση, αφού χρειάστηκε μόλις 101 λεπτά, στο 6-3, 6-1, 6-4!

Τα σετ: 3-6, 1-6, 4-6

AP Photo/Tim Ireland

News 24/7

24MEDIA NETWORK