Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Teqball αρχίζει και μοιράζει χρήμα

Σε λίγες ημέρες αρχίζει στη Ρεμς της Γαλλίας το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο επιτραπέζιου ποδοσφαίρου. Έχει κανόνες και χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων. Μάθε τι και πώς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Teqball αρχίζει και μοιράζει χρήμα

Ωραία τα eSports. Ωραία (και άκρως κερδοφόρα) ιδέα και το Fortnite:Battle Royale. Σημεία των καιρών και της 'ηλεκτρονικής επανάστασης' που συντελείται παγκοσμίως στο αθλητικό κομμάτι.

Πρωτότυπες ιδέες όμως υπάρχουν κι άλλες. Ιδέες που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το φρέσκο. Που συντηρούν την επαφή με το παρελθόν και φέρνουν το καινούριο.

Το Teqball κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανς. Επαγγελματίες, ενεργούς ή παλαίμαχους όπως ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο, και ερασιτέχνες. Ήδη αναγνωρίστηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας, σκοπεύει να διεκδικήσει σύντομα θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί όχι.

Αν δεν έχεις ιδέα, μάθε πως πρόκειται για μια 'σύμπραξη' ποδοσφαίρου και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ένα πινγκ πονγκ με ποδοσφαιρική μπάλα μικρότερων διαστάσεων και επικλινές τραπέζι με φιλέ. Με σερβίς, κερδισμένους πόντους και σετ. Είναι εν τω μεταξύ, ένας από τους τρόπους που διαθέτουν ουκ ολίγες ποδοσφαιρικές ομάδες για την αποσυμφόρηση των παικτών τους, στο πλαίσιο της τεχνικής εκγύμνασης. Όχι, δες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 12-13/10, στη Ρεμς της Γαλλίας θα διεξαχθεί το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με περισσότερες από 40 ομάδες, τριψήφιο αριθμό αθλητών και special guests όπως ο Πορτογάλος Σιμάο Σαμπρόζα και οι Γάλλοι Βιλιάμ Γκαλάς - Ρομπέρτ Πιρές.

Το promo-video σε βάζει στο κλίμα

Το manual

Μην το παίρνεις στην πλάκα. Έχει έπαθλο 100 χιλιάδων δολαρίων. Ταυτόχρονα όμως και ένα πλαίσιο κανόνων που ορίζουν τη συμπεριφορά των αθλητών εν ώρα αγώνα.

Οι βασικότεροι εξ αυτών:

- Υπάρχει μονό και διπλό για άνδρες και γυναίκες.

- Το κάθε παιχνίδι κρίνεται στα τρία νικηφόρα σετ των 20 πόντων. Μόνο στο τελευταίο σετ θα πρέπει να υπάρχει διαφορά δύο πόντων για να προκύψει νικητής.

- Κάθε παίκτης δεν έχει δικαίωμα ν' αγγίξει την μπάλα περισσότερες από τρεις φορές, προτού την επιστρέψει στον αντίπαλο ταμπλό.

- Κάθε παίκτης δεν μπορεί ν' αγγίξει την μπάλα με το ίδιο μέρος του σώματος δύο διαδοχικές φορές.

- Ειδική γραμμή ορίζει τη περιοχή του σερβίς, το οποίο εκτελείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

- Ο παίκτης που σερβίρει αλλάζει κάθε τέσσερις κερδισμένους πόντους.

- Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή του παίκτη με αντίπαλο ή το τραπέζι.

- Στο διπλό ο παίκτης που υποδέχεται την μπάλα οφείλει να δώσει τουλάχιστον μία πάσα στον συμπαίκτη του.

Για εντατικό μάθημα:

Ο εμπνευστής και οι ομάδες

Για το Teqball τα credits πηγαίνουν στον Ούγγρο Viktor Huszar, ο οποίος ορμώμενος από την κουβέντα μ' έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα. "Είναι το ζενίθ της ποδοσφαιρικής καριέρας μου", είχε δηλώσει χαριτολογώντας σε συνέντευξή του. "Είναι μια νέα μορφή, ένα άλλο μοντέλο ποδοσφαίρου που βασίζεται όμως στις παραδοσιακές προσεγγίσεις", συμπλήρωνε τότε πανευτυχής.

Εκτός από άθλημα πάντως είναι επίσης διαδεδομένος τρόπος εκγύμνασης - προπόνησης των επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Διότι συνδυάζει την αντίληψη και τη συγκέντρωση με το άριστο κοντρόλ και τη συνεργασία σε μικρούς χώρους και υπό απαιτητικές συνθήκες. Πολλά προπονητικά σταφ έχουν 'υιοθετήσει' την ιδέα και έχουν εντάξει το teqball στα προγράμμά τους.

Δεν ξενίζει πλέον κανέναν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK