Τέταρτος στο Βέλγιο ο Γκιώνης

Τέταρτος στο Βέλγιο ο Γκιώνης

Με τον Παναγιώτη Γκιώνη να μένει τελικά εκτός βάθρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή (18/09) στο Βέλγιο το ανοιχτό πρωτάθλημα της Φλάνδρας. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας (νούμερο 75 στην παγκόσμια κατάταξη), που στην περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, δεν μπόρεσε να βαδίσει στον ίδιο δρόμο αν και έφτασε κοντά στη διάκριση. Περιορίστηκε όμως στην 4η θέση, με τον Μαξίμ Σμιρίεφ (Νο81) να αποδεικνύεται… κακός του δαίμονας.

Ο Ρώσος (αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο ιαπωνικό επαγγελματικό σιρκουί μαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνκα), λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Γκιώνη στην οχτάδα, έφτασε σε άλλη μία, αυτή τη φορά στο καθοριστικό ματς για το χάλκινο μετάλλιο. Ο πρωταθλητής μας δεν μπόρεσε και πάλι να κάμψει την αντίσταση του, γνωρίζοντας την ήττα με 1-4 σετ (9-11, 9-11, 11-8, 3-11, 11-13).

Για να φτάσει στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 3-4, ο Γκιώνης επιβλήθηκε του Ρώσου Εβγένι Φαντέεφ (Νο242) με 4-1, του επίσης Ρώσου Ιγκόρ Ρούμπτσοφ (Νο169) με 4-2 και του Γάλλου Σεμπαστιάν Γιοβέ (Νο154) με 4-3. Συνολικά, ο Έλληνας διεθνής είχε στο τουρνουά έξι νίκες και δύο ήττες από τον Σμιρίεφ.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εκπροσώπους μας στο βέλγικο Όπεν, πραγματοποίησαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Ο Γιάννης Κορδούτης είχε απολογισμό τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Όλγα Γεωργοπούλου.

** Αρνητικό ξεκίνημα έκανε ο Γιάννης Γεωργαντάς στη Μπουντεσλίγκα 2. Ο νεαρός διεθνής μας υπέστη τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς που έδωσε με την Σααρμπρίκεν 2, με την ομάδα του να χάνει από την Μπεσερίνγκεν με 5-9 και την Σααρμπρίκεν 1 με 0-9.

News 24/7

24MEDIA NETWORK