Θέλει να γράψει ιστορία η De Silvestro

Έτοιμη να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα οδηγήσει στην Formula 1 μετά από 22 χρόνια είναι η Simona de Silvestro, η οποία μίλησε για την μέχρι τώρα εμπειρία της με την Sauber. Δείτε τις δηλώσεις της.

Θέλει να γράψει ιστορία η De Silvestro

Να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα καταφέρει να βρεθεί έστω και λίγο πίσω από ένα μονοθέσιο της Formula 1 μετά από 22 χρόνια θέλει η Simona de Silvestro, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία ένα διήμερο δοκιμών με τη Sauber σε ένα C31 διετίας.

Οι άνθρωποι της Sauber έχουν μιλήσει για το ταλέντο της 25χρονης, η οποία δεν θέλει να κριθεί για το φύλο της, αλλά για τις επιδόσεις της. "Αν τις πούμε να κάνει αυτό στον έβδομο γύρο, ή κάτι άλλο στον 13ο θα το κάνει χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν έκανε κανένα λάθος και αυτό ήταν κάτι το εντυπωσιακό", είπαν για την De Silvestro.

H ίδια δήλωσε για το γεγονός πως επιστρέφοντας από τα πιτ όλοι οι τεχνικοί την χειροκρότησαν: "Ήταν κάτι το απίστευτο και δεν μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά γιατί δουλέψαμε σαν ομάδα και ήταν μια πραγματική δοκιμή. Το να με υποδεχτούν με χειροκροτήματα στην πρώτη μου δοκιμή στη F1 ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενα.

Για μένα είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Αν δεν είμαι ανταγωνιστική μπορεί να καταστρέψω τα κορίτσια που θέλουν να δοκιμάσουν στην F1. Μπορεί να χρειαστούν άλλα 25 χρόνια για να δοκιμάσει κάποια άλλη ή δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα...

Αν θέλεις το όνειρο σου να γίνει πραγματικότητα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός στην πίστα, είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα. Με αυτό θα σε κρίνουν όλοι. Αυτός ήταν ο στόχος σε όλη μου την καριέρα και θέλω να είμαι πραγματικά ανταγωνιστική και για αυτό υπάρχουν άνθρωποι που με υποστηρίζουν".

Οι προηγούμενες 5 γυναίκες στην F1:

Μαρία Τερέσα ντε Φιλίπις: 1958-1959

Λέλα Λομπάρντι: 1974-1976

Ντιβίνα Γκαλίκα: 1976,1978

Ντεζιρέ Γουίλσον: 1980

Τζιοβάνα Αμάτι: 1992

News 24/7

24MEDIA NETWORK