Θετική επιστροφή για Hasek

Θετική επιστροφή για Hasek

Τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων του NHL, συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Άλλωστε θέλουμε λιγότερο από δυο εβδομάδες για την «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια αυτά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους προπονητές των 30 ομάδων να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους.

Την Παρασκευή το βράδυ, στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας τους, οι Ottawa Senators επικράτησαν των Pittsburgh Penguinse 3-0, χάρη στον Τσέχο τερματοφύλακα της ομάδας, Dominic Hasek.Μετά από δυο χρόνια αγωνιστικής απραξίας, ο Hasek πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση που θα μπορούσαν να περιμένουν ο προπονητής του, οι συμπαίκτες του, αλλά και οι οπαδοί της ομάδας. Μάζεψε 19 σκουπίδια σε 34 αγωνιστικά λεπτά και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

«Αισθάνθηκα πολύ άνετα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε αυτή την πρώτη μου παρουσία σε αγώνα, έστω και φιλικό προετοιμασίας. Οι αντίπαλοί μας ήρθαν δίχως τα μεγάλα τους αστέρια ωστόσο δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα όχι μόνο για μας, αλλά και για τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος όταν επιστρέψουν οι Mario Lemieux και Sydney Crosby. Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα καλό πρώτο ξεκίνημα για μένα. Θα συνεχίσω ακόμα σε πιο δυνατό επίπεδο» τόνισε ο πορτιέρο των Sens, Dominic Hasek.

Οι Senators άνοιξαν το σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου με τον Brandon Borshenski και ο Jasson Spezza είχε τρεις ασίστς, Τελευταίο παιχνίδι του Dominic Hasek ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του 2003,εναντίων των Los Angeles Kings, όταν αγωνιζόταν με τους Detroit Red Wings.

Ο προπονητής των Penguins, Eddie Olczyk, προτίμησε να αφήσει εκτός, τα δυο μεγάλα αστέρια της ομάδας, τον αρχηγό και διευθυντή Mario Lemieux και τον νούμερο ένα παίκτη των ντράφτ του καλοκαιριού, Sydney Crosby. Οι δυο προαναφερόμενοι παίκτες είχαν αγωνιστεί την Τετάρτη, στην ήττα από τους Boston Bruins με 5-4 στην παράταση, ενώ θα συμπεριληφθούν στον αποψινό αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων.


Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον M Schneider, οι Detroit Red Wings επικράτησαν των Dallas Stars με 3-2. Με το σκορ ισόπαλο, 2-2, 4 λεπτά πριν το φινάλε ο επιθετικός των γηπεδούχων κεραυνοβόλησε τον Dan Ellis και έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Ο Alex Zhitnik σημείωσε το νικητήριο τέρμα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ενώ ο Garth Snow πραγματοποίησε 26 αποκρούσεις οδηγώντας τους New York Islanders στην επικράτησε με 2-1, επί των Boston Bruins.

Ο Andrew Raycroft, μετά από μια εβδομάδα έντονων συζητήσεων για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, επέστρεψε κάτω από τα δίχτυα της ομάδας του, πραγματοποιώντας 11 αποκρούσεις σε 30 λεπτά που αγωνίστηκε.


Στο ντέρμπι του Δυτικού Καναδά, οι Calgary Flames επικράτησαν με 3-0 των Edmonton Oilers, χάρη στον επιθετικό οίστρο του Tony Amonte. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των φιναλίστ του 2004, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την καινούργια του ομάδα, ενώ είχε και μια ασίστ.

Ο πορτιέρο της ομάδας, Brent Krahn πραγματοποίησε 22 αποκρούσεις στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι σε τέσσερα φιλικά, μετρούν δυο νίκες και δυο ήττες, ενώ από την άλλη πλευρά οι Oilers έχουν δυο νίκες, δυο ήττες και 1 ισοπαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK