Θετικό ντεμπούτο

Θετικό ντεμπούτο

Μπορεί στο πρώτο φιλικό των Pittsburgh Penguins με αντίπαλο τους Boston Bruins, o Sidney Crosby να μην κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα, έχοντας μόνο μια ασίστ, ωστόσο η πολλά υποσχόμενη μεταγραφή του καλοκαιριού, φυλάει το καλύτερο για το ξεκίνημα της σεζόν. Οι Bruins επικράτησαν των αντιπάλων τους στην παράταση με 5-4.

Ο Crosby φάνηκε αισιόδοξος για την συνέχεια τονίζοντας: «Νομίζω ότι τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν σε καλό σημείο για μένα και την ομάδα μου. Θα βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα μου να εκπληρώσει τους φετινούς της στόχους. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως με πολύ δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε», ενώ αναφορικά με την δημιουργία φάσεων και σουτ πρόσθεσε: «Είναι ωραίο το αίσθημα να τροφοδοτείς τους συμπαίκτες σου. Πρέπει να σουτάρω πιο πολύ στο NHL, παρά όπως έκανα παλαιότερα».

Ο Crosby αγωνίστηκε στην γραμμή μαζί με τους Recchi και Ryan Malone, ενώ σε κάποια διαστήματα βρέθηκε να αγωνίζεται με το ίνδαλμα του, τον Mario Lemieux. Στην προοπτική να αγωνίζεται δίπλα σε έναν παίκτη που θαυμάζει από μικρό παιδί, είπε: «Είναι μεγάλη πρόκληση να είσαι συμπαίκτης με τον Mario Lemieux. Όποιος αγωνίζεται μαζί του, πρέπει να αισθάνεται δέος».


Με τον Ryan Miller να πραγματοποιεί 29 αποκρούσεις και τον Thomas Vanek να σκοράρει εις διπλούν, οι Buffalo Sabres επικράτησαν των Washington Capitals με το επιβλητικό 4-0. Για το Buffalo σκόραραν επίσης οι Fitzpatrick, Afinogenov, ενώ ο MacKee είχε δυο ασίστς. Είναι το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα για τους Capitals και δεύτερο παιχνίδι που δεν καταφέρνουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα.


Στο Detroit, χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα έξω από την μεγάλη περιοχή του Nicklas Lidstrom στην παράταση του φιλικού αγώνα με τους Colorado Avs, έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 3-2. To νέο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, ο Robert Lang είχε δυο ασίστς.

Μικρά-Μικρά από το NHL

Ο αστέρας των πρωταθλητών του χόκει, Tampa Bay Lighting, Vincent Lecavallier δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης του Μοντρεάλ, ότι στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, συζήτησε με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Bob Gainey να υπογράψει στους Montreal Canadiens. Όμως την τελευταία στιγμή, άλλαξε ρότα, για αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στην αρχή ήθελε να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους Lighting και τον επόμενο Ιούλιο θα υπέγραψε στο Montreal. Το σκέφτηκε για μερικές μέρες, αλλά στην συνέχεια αποφάσισε να μείνει στους Tampa Bay.

«Μου αρέσει πολύ η πόλη του Montreal και λατρεύω τους Montreal Canadiens. Άλλωστε είναι το όνειρο κάθε παίκτη να αγωνίζεται σε αυτή την ιστορική ομάδα του χόκει. Όμως η καρδιά μου είναι στην Tampa» τόνισε ο Lecavallier κατά την παραμονή του στο Montreal.

Ο ίδιος υπέγραψε στις 16 Αυγούστου, τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, ύψους 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων.


Εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από δυο εβδομάδες θα τεθεί ο παίκτης των Minnesota Wild, Patrick O’ Sullivan, λόγω ενός έντονου προβλήματος στον ώμο. «Νόμιζα πως φέτος θα μπορούσα να κάνω μια καλή προετοιμασία με την ομάδα μου, μακριά από τραυματισμούς. Είμαι πολύ απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή» τόνισε ο ίδιος σε εφημερίδα της πόλης.


Επιστρέφει το δίδυμο των Alexander Moginly-Scott Gomez, έπειτα από χρόνια. Οι δύο παίκτες ήταν εγγύηση για την επίθεση των New Jersey Devils, όμως η φυγή του πρώτου για τους Toronto Maple Leafs πριν από δυο χρόνια, δημιούργησε πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας. Τώρα, μετά το «αντίο» του αρχηγού Scott Stevens, η επιστροφή του Moginly ήταν επιτακτική, όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. «Υπάρχει η χημεία στην ομάδα, παρά το «αντίο» του αρχηγού μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, εάν είμαστε δεμένοι μεταξύ μας».


Δηλώσεις αναφορικά με την «πρώτη» παρουσία στους προπονητικούς πάγκους του Wayne Gretzky, έκανε ο παίκτης των Los Angeles Kings, Jeremy Roenich, τονίζοντας: «Είναι πολύ χαρούμενο να βλέπεις τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, όπως ήταν ο Wayne Gretzky να επιστρέφει στους πάγους. Δίνει πνοή και αύρα στους παίκτες που βρίσκονται μέσα στον πάγο. Η παρουσία του είναι σαφώς καταλυτική και αυτό χρειάζεται πιο πολύ από οτιδήποτε η λίγκα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK