Θρίαμβος Σάμπρας στο Athens Champions Cup

Σε έναν αγώνα, ο οποίος -ένεκα της βροχόπτωσης- είχε διάρκεια πέραν των τεσσάρων ωρών, ο Πίτ Σάμπρας υπερκέρασε το εμπόδιο του Τοντ Μάρτιν, τον οποίο νίκησε με 6-3, 1-6, 10-6  και κατέκτησε τον τίτλο στο «Athens Champions Cup».

Θρίαμβος Σάμπρας στο Athens Champions Cup

Αγώνας No 14: ΣΑΜΠΡΑΣ-ΜΑΡΤΙΝ 6-3, 1-6, 10-6

Σε έναν αγώνα, ο οποίος -ένεκα της βροχόπτωσης- είχε διάρκεια πέραν των τεσσάρων ωρών, ο Πίτ Σάμπρας υπερκέρασε το εμπόδιο του Τοντ Μάρτιν, τον οποίο νίκησε με 6-3, 1-6, 10-6 και κατέκτησε τον τίτλο στο «Athens Champions Cup».

Εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του να ανεβαίνει στο φιλέ –τουλάχιστον συχνότερα από τον αντίπαλό του-, ο Πιτ Σάμπρας έκανε γρήγορα το μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του για επικράτηση. Ο Μάρτιν ήταν επιρρεπής στα αβίαστα λάθη, όμως «ο θεός της βροχής» ήταν αυτή τη φορά με το μέρος του και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα.

Έπειτα από περίπου 100 λεπτά αναμονής, οι δύο διεκδικητές του τίτλου έπιασαν και πάλι τις ρακέτες τους, με τον «πιστολέρο» να εξαπολύει άμεσα δύο «κεραυνούς» και να κάνει το 4-1. Το μόνο που κατάφερε ο Μάρτιν ήταν να μειώσει σε 5-3, αφού στο κρίσιμο σημείο άλλοι δύο άσοι του Σάμπρας επιβεβαίωσαν ποιος ήταν το απόλυτο αφεντικό του πρώτου σετ (6-3).

Και ενώ οι περισσότεροι ετοίμαζαν τις φωτογραφικές τους μηχανές, προκειμένου να απαθανατίσουν τον Σάμπρας με το τρόπαιο, ο Μάρτιν είχε διαφορετική γνώμη. Επέβαλε το ρυθμό του, πέτυχε μερικούς καθοριστικούς άσους και επικράτησε ολοκληρωτικά του συμπατριώτη του, φτάνοντας άνετα στο 6-1. Ξαφνικά, ο 37χρονος Αμερικανός φάνταζε να έχει την καλύτερη ψυχολογία, ενώ ο Σάμπρας -επηρεασμένος ίσως από το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί νωρίτερα εναντίον του Κούριερ- έμοιαζε κάπως κουρασμένος.

Είχε φτάσει η ώρα της «ρώσικης ρουλέτας» του τάι-μπρέικ. Ο Σάμπρας έκανε γρήγορα το 3-0, όμως ο Μάρτιν ουδόλως πτοήθηκε και, αφού έβγαλε εντυπωσιακές άμυνες σε δύο απανωτά σμας του θρυλικού αντιπάλου του, έφερε τα πάνω κάτω (3-4). Ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, ο Σάμπρας «όπλισε» και πάλι και με 4 συνεχόμενους άσους προηγήθηκε 7-6. Ο Μάρτιν επιχείρησε να αντιδράσει, ωστόσο η επιθυμία του Σάμπρας να θριαμβεύσει στην πατρίδα της μητέρας του ήταν εμφανής. Με δύο άπιαστα ντράιβ έφτασε στη νίκη με 2-1 σετ, αποδεικνύοντας ότι, έστω και στα 36, παραμένει ένας πολύ, μα πάρα πολύ, σπουδαίος τενίστας.

«Σας ευχαριστούμε πολύ όλους»

Με την τελετή απονομής των επάθλων, τους αποχαιρετιστήριους λόγους και το θερμό χειροκρότημα των... ηρωϊκών θεατών, οι οποίοι αγνόησαν τη βροχή και την τετράωρη καθυστέρηση έπεσε η αυλαία του «ATHENS CHAMPIONS CUP 2007».

« Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του τουρνουά, που προσδοκούμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή σημαντικών διοργανώσεων του τένις στην Ελλάδα» τόνισε κατά τη σύντομη ομιλία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Και συμπλήρωσε: « Ευχαριστούμε τους μεγάλους αθλητές που συμμετείχαν, τον Κωνσταντίνο Μακρυκώστα για την επιμονή του, τους εθελοντές και τους θεατές. Ιδαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνα -διότι αισθάνεται Ελληνας- Πιτ Σάμπρας, ο οποίος έδειξε σε αρκετά σημεία την μεγάλη κλάση και την τεχνική του».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής δήλωσε: « Ηταν ένα σημαντικό τουρνουά που απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο τένις. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Μακρυκώστα χάρη στις προσπάθειες του οποίου ήλθαν στην Αθήνα αυτοί οι μεγάλοι αθλητές».

Ο πρέοδρος της «ATHENS OPEN» Κωνσταντίνος Μακρυκώστας επισήμανε: « Αισθάνομαι συγκινημένος και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Ευχαριστώ κυρίως τη σύζυγό μου για την υποστήριξη της, όπως επίσης το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ειδικότερα τον ΓΓΑ κ. Δουβή, τους χορηγούς και βεβαίως τους θεατές".

Ο πρόεδρος του «International Tennis Hall of Fame» Kρις Κλάουζερ αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές του τουρνουά και τους θεατές, κάλεσε στον αγωνιστικό χώρο πρώτα τον Τοντ Μάρτιν και εν συνεχεία τον Πιτ Σάμπρας για την απονομή του επάθλου του νικητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK