"Τιτανομαχία" στο Ρέντη

"Τιτανομαχία" στο Ρέντη

Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος της Α1 ανδρών έφτασε…Δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση τους στο Super Cup και πέντε μήνες μετά την τελευταία τους κόντρα στους περσινούς τελικούς, Ηρακλής και Ολυμπιακός διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους στο κλειστό του Ρέντη στο πλαίσιο της τριήμερης 2ης αγωνιστικής.

Κι αν στο πρόσφατο Super Cup στη Λαμία ο «γηραιός» είχε κάνει επίδειξη δύναμης, το Σάββατο (15/10) η κατάσταση θα είναι διαφορετική, καθώς όπως τονίζουν και οι δύο πλευρές, άλλο εκείνο το ματς και άλλο αυτό του πρωταθλήματος. Εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το αήττητο που κουβαλάνε οι Θεσσαλονικείς, το οποίο δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο ματς.

Το Πρόγραμμα και η Βαθμολογία

Ο Αντρέι Κράβαρικ δήλωσε σχετικά: « Πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, με τον αντίπαλο μας να θέλει πολύ την νίκη και είμαι σίγουρος ότι αυτοί θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μαζέψουν κόσμο και να προσπαθήσουν να μας κερδίσουν. Πάντως η δική μου γνώμη είναι ότι αν είμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και στις προπονήσεις θα καταφέρουμε να φύγουμε από την Αθήνα με την νίκη ».

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός του «γηραιού» επεσήμανε: « Έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι υπάρχει άριστο κλίμα στην ομάδα καθώς όλα τα παιδιά προσπαθούμε για το καλύτερο, και φυσικά δεν μετράει το ποιος μένει έξω από την ομάδα σε κάποιο παιχνίδι γιατί όλα γίνονται για το καλό του Ηρακλή. Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι πλέον σκεφτόμαστε διαφορετικά, και αυτό φαίνεται από ότι ενώ στο παρελθόν η ομάδα για να παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό έπρεπε να κάνει χίλια πράγματα, τώρα αντίθετα αγωνιζόμαστε ποιο συστηματικά βλέποντας έναν – έναν αγώνα ξεχωριστά. Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό, απλά πρέπει να προσέξουμε το πώς θα παίξει ο αντίπαλος και σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Νανγκά ». Ο Αλέκος Λεώνης επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Τομ Χοφ.

Το ντέρμπι μπορεί να δεσπόζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, όμως η δράση δεν σταματά σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ, που όπως όλα δείχνουν θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον τραυματία Γιόρντι Γκενς, υποδέχεται τη Νίκαια, ενώ έχουμε και ντέρμπι νεοφώτιστων με την Λαμία να φιλοξενεί τον Πανερυθραϊκό. « Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας αλλά για εμάς δεν σημαίνει ότι θα απογοητευτούμε σε περίπτωση όχι θετικού αποτελέσματος. Στόχος μας είναι να παίξουμε ελεύθερα και να προσφέρουμε καλό θέαμα » τόνισε ο Νώντας Μπάιμπος.

Την Κυριακή (16/10) ο φιλόδοξος Πανελλήνιος υποδέχεται την Ορεστιάδα, με τον Νικολάι Ζελιάσκοφ να σημειώνει: « Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά προσωπικά πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε και να κυνηγήσουμε κάθε πόντο, κάθε σετ για να πάρουμε στο τέλος κάτι καλό. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε είναι παρά πολλά, ωστόσο νομίζω πως έχουμε τους παίκτες που αν παίξουν όπως μπορούν θα αναπληρώσουν τα κενά μας. Ο Πανελλήνιος είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς αν θέλουμε κάτι καλό την Κυριακή θα πρέπει να βρούμε τον καλό αγωνιστικό μας εαυτό και να πιάσουμε καλή απόδοση. Θεωρητικά ο Πανελλήνιος είναι ομάδα που στοχεύει στην 4άδα, αλλά τα πάντα είναι πιθανά αν εμείς είμαστε όπως πρέπει ».

Την ίδια μέρα η ΕΑ Πατρών δοκιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό και την Δευτέρα (17/10) πέφτει η αυλαία της εν λόγω στροφής με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί το Παγκράτι. Ο Ντάντε πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο του, ενώ ο Κώστας Αρσενιάδης δεν θα έχει και πάλι στη διάθεση του τον ανέτοιμο Λίμπερμαν Αγκάμεζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK