Το "αντίο" του Brent Hull από το NHL

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, ο βετεράνος παίκτης των Phoenix Coyotes, Brent Hull, ανακοίνωσε ενώπιων των εκπροσώπων του τύπου, ότι κρεμάει τα πατίνια του χόκει, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή καριέρα. Ο 41χρονος Hull, έπαιξε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια με την καινούργια του ομάδα, που προπονητής της είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών, Wayne Gretzky, έχοντας μια ασίστ

Το "αντίο" του Brent Hull από το NHL

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, ο βετεράνος παίκτης των Phoenix Coyotes, Brent Hull, ανακοίνωσε ενώπιων των εκπροσώπων του τύπου, ότι κρεμάει τα πατίνια του χόκει, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή καριέρα.

Ο 41χρονος Hull, έπαιξε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια με την καινούργια του ομάδα, που προπονητής της είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών, Wayne Gretzky, έχοντας μια ασίστ. Ο ίδιος, αρχή της σεζόν, αποφάσισε να βάλει τέλος στην 20ετη πλούσια καριέρα του που τον έκανε τον τρίτο καλύτερο σκόρερ στην ιστορία του NHL.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν ο Hull την φετινή περίοδο, αυτόν που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήμουν ο Brent των 30-35 ετών. Τώρα έχω φτάσει τα 41 χρόνια και μετά το «lock-out» δεν είχα την δύναμη να επιστρέψω δριμύτερος».

Η ανακοίνωση του Brent Hull δόθηκε, δυο ώρες πριν τον αγώνα της ομάδας του με τους Detroit Red Wings (της νυν με την πρώην ομάδας του). Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ήταν παρών η γυναίκα, τα τρία παιδιά του, αλλά και πολλοί συμπαίκτες του. Ο hull σε μερικές στιγμές της ομιλίας του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ακόμα, ο Hull πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ρητό και δεν γνωρίζω ποιος το είπε, αναφέρει: Εύχομαι κανείς να μην κάνει αυτό που έκανα εγώ, γιατί όσο μεγαλώνεις, τόσο τα προβλήματα αυξάνονται και δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις που έχει θέσει στον εαυτό σου».

Ο Hull, υπέγραψε με τους Coyotes, στις 6 Αυγούστου του 2004, μια μέρα αφότου ο Gretzky ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

«Αν και σεβόμαστε την απόφαση του Hull να κρεμάσει τα πατίνια του, λέγοντας αντίο σε μια πολυετή καριέρα πλούσια σε συγκινήσεις και κατακτήσεις τίτλων, από την άλλη είμαστε απογοητευμένοι που χάνουμε έναν τόσο μεγάλο σκόρερ, όχι μόνο από την ομάδα, αλλά και από το πρωτάθλημα» τόνισε ο γενικός διευθυντής των Phoenix Coyotes, Mike Barnett.

Ο Hull, είχε αποφασίσει ότι έφτανε το τέλος της καριέρας του, ωστόσο έπρεπε να το επισημοποιήσει. Αυτό πάρθηκε μετά την ήττα στην παράταση της ομάδας του από τους Nashville Predators με 5-4. Οι Gretzky- Barnett είπαν στον Hull να το σκεφτεί καλύτερα, πριν να πάρει την όποια απόφαση. Φαίνεται ότι ήταν πολύ αργά, αφού το Σάββατο το πρωί, ερχόμενος στην προπόνηση της ομάδας, πήγε στο γραφείο του Gretzky και του ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.

Δηλώσεις αναφορικά με την αποχώρηση του Brent Hull, από το χόκει, έκανε και ο κομισάριος του NHL, Gary Betman που ανέφερε: «Το NHL, θα χάσει έναν πολύ μεγάλο παίκτη και σκόρερ, έναν μεγάλο άνθρωπο. Ήταν εξαίσιος σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Σίγουρα θα λείψει πολύ από το άθλημα». «Μάλλον συγκινήθηκα πιο πολύ σήμερα με τον Hull, παρά όταν εγώ είχα πει αντίο στο άθλημα. Τώρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για αυτόν και για την οικογένεια του. Εγώ του είπα ότι θα έχει να διηγείται στα παιδιά του και στην γυναίκα του, τις ωραίες στιγμές που πέρασε. Εύχομαι να είναι καλά και πάντα θα παραμείνει στις καρδιές όλων των παικτών του χόκει» τόνισε ο συγκινημένος Wayne Gretzky στην συνέντευξη τύπου.

Ο Hull είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους Coyotes και οι οικονομικές του απολαβές θα κυμαίνονταν στα 1,69 εκατομμύρια δολάρια. Η πολυετής καριέρα του Brent Hull, ξεκίνησε με τους Calgary Flames το 1986 και την κατάκτηση του Stanley Cup, ακολούθως φόρεσε την φανέλα των St Louis Blues, Dallas Stars, Detroit Red Wings και Phoenix Coyotes. Στην συλλογή του περιλαμβάνονται 3 κατακτήσεις Stanley Cup, το 1986 με τους Flames, το 1999 με τους Stars και το 2002 με το Detroit.

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Hull, που έκανε αδύνατα δυνατά, για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα το 1999. Κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα και του είμαι ευγνώμων» τόνισε ο πρώην συμπαίκτης του Eddie Belfour.

News 24/7

24MEDIA NETWORK