Το δελτίο καιρού για το GP του Καναδά

Ένας παράγοντας που συχνά επηρεάζει το Grand Prix του Καναδά, είναι ο καιρός. Δεν είναι λίγες οι φορές που η βροχή έχει έρθει να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας της οδήγησης σε αυτή την απαιτητική διαδρομή.

Το δελτίο καιρού για το GP του Καναδά

Οι πρώτες προβλέψεις, κάνουν λόγο για απειλή βροχής στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Οι δύο πρώτες περίοδοι ελεύθερων δοκιμών αναμένεται να διεξαχθούν με άστατο καιρό, τη θερμοκρασία στο FP1 να φτάνει μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου και στο FP2 μέχρι 4 βαθμούς παραπάνω. Με τα σύννεφα όχι μόνο να αντικαθιστούν ανά περιόδους την ηλιοφάνεια αλλά να απειλούν και να χαλάσουν τα σχέδια των ομάδων. Μη ξεχνάτε πως οι δοκιμές της Παρασκευής προσφέρονται για αξιολογήσεις αναβαθμίσεων αλλά και την αναζήτηση του βέλτιστο "στησίματος" των μονοθεσίων ενόψει των επίσημων μαχών του Σαββατοκύριακου.

Εκεί οι προβλέψεις είναι ακόμα καλύτερες. Λιακάδα και ηλιοφάνεια από το πρωί, με τη θερμοκρασία στο FP2 να κυμαίνεται στους 22-24 βαθμούς Κελσίου και στις κατατακτήριες να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο!

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, το πρωί της Παρασκευής, αναμένεται λιακάδα με θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δεύτερη, εκτιμάται πως θα υπάρξει συννεφιά, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατά 3-4 βαθμούς.

Όσο για την ημέρα και ώρα του αγώνα, το θερμόμετρο αναμένεται να βρίσκεται στους 26 βαθμούς Κελσίου, με ως επί το πλείστον ηλιοφάνεια.

*Ραντεβού τη Δευτέρα (9/6) στις 21:30 για να σχολιάσουμε παρέα όλα όσα έγιναν στο Grand Prix του Καναδά!

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK