Το διαλυμένο χείλος του Άλιστερ Όβεριμ τρομάζει και τον πιο ψύχραιμο φίλαθλο του UFC

Ο Άλιστερ Όβεριμ βρισκόταν 10 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη απέναντι στον Ζαϊρζίνιο Ρόζενστραϊκ, μέχρι που η αμείλικτη γροθιά τον οδήγησε στον πλαστικό χειρούργο.

Ο Ζαϊρζίνιο Ρόζενστραϊκ χτυπάει τον Άλιστερ Όβεριμ σε αγώνα MMA βαρέων βαρών του UFC Fight Night, Ουάσιγκτον, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Ο Ζαϊρζίνιο Ρόζενστραϊκ χτυπάει τον Άλιστερ Όβεριμ σε αγώνα MMA βαρέων βαρών του UFC Fight Night, Ουάσιγκτον, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 AP PHOTO/GREGORY PAYAN

Ο Ζαϊρζίνιο ο Ρόζενστραϊκ έχει ομολογουμένως ένα εξόχως εντυπωσιακό όνομα. Από αυτά τα ονόματα που δεν ξέρεις ακριβώς αν ταιριάζει περισσότερο σε Βραζιλιάνο εξτρέμ κύρους ή κακό σε ταινία του Τζέιμς Μποντ ή έναν μαγικό συνδυασμό και των δύο. Δεν είναι, όμως, τίποτα από τα παραπάνω. Ο Ρόζενστραϊκ είναι ένας αθλητής από το Σουρινάμ, που αγωνίζεται στην κατηγορία βαρέων βαρών του UFC και τα ξημερώματα της Κυριακής άφησε την αιματηρή 'σφραγίδα' του στο πρόσωπο του βετεράνου του MMA Άλιστερ Όβεριμ.

Όταν λέμε 'σφραγίδα' βέβαια, ίσως να αδικούμε κάπως το τελικό αποτέλεσμα ή ίσως να το κάνουμε να ακούγεται κάπως πιο πολιτισμένο από όσο τελικά ήταν. Διότι ο Ζαιρζίνιο ο Ρόζενστραϊκ, με μια γροθιά, έστειλε τον Όβεριμ για ύπνο, χαρίζοντάς του παράλληλα κι ένα χρήσιμο ραντεβού με έναν πλαστικό χειρούργο.

Η γροθιά που έγινε αφίσα-κουβέντα-και-viral-του-κερατά στον κόσμο του ΜΜΑ και παραπέρα ήταν πέρα από τρομακτική και απόλυτα κομβική, αλλάζοντας πλήρως την ισορροπία του αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο βετεράνος Όβεριμ κρατούσε στα χέρια του τη νίκη, έχοντας παίξει έξυπνα για 5 ολόκληρους γύρους, απέναντι σε έναν πολύ νεαρότερο και hyped-up αντίπαλο. Έπρεπε απλά να μείνει ορθιος (και ξύπνιος) για ΔΕΚΑ δευτερόλεπτα ακόμη του 5ου γύρου, οπότε κι ο αγώνας θα τελείωνε και θα έβγαινε νικητής στα σημεία.

Ο Ρόζενστραϊκ όμως είχε μια ΚΑΠΩΣ διαφορετική άποψη. Με τον Όβεριμ να κινείται προς τα πίσω, προσπαθώντας να μείνει μακριά απο χέρια του αντιπάλου του, ο Σουριναμέζος εξαπέλυσε το MMA-ικό αντίστοιχο μιας κίνησης hail-Mary που λένε και στο Αμέρικα, προσγειώνοντας ένα πυρηνικό δεξιό χουκ που 'ανατίναξε' το άνω χείλος του 39χρονου Ολλανδού και τού έδωσε τη νίκη.

Με τη βοήθεια της δεξιάς γροθιάς, ο Σουριναμέζος 'γράφει' ένα αγωνιστικό ρεκόρ που λέει 10 νίκες, 0 ήττες και πλέον βάζει πλώρη για ένα Γκοτζίλα vs Κινγκ Κονγκ ραντεβού με τον Φράνσις Ενγκάνου.

Μέχρι τότε, βέβαια, έχουμε δρόμο, μιας και η ουσία παραμένει σε αυτήν την τρομακτική φωτογραφία του Όβεριμ, που με διαλυμένο χείλος, βγαλμένο κατευθείαν από ταινία τρόμου, προσπαθεί να χαμογελάσει με ύφος "ε, τι να γίνει, συμβαίνουν αυτά στη δουλειά". Καμία αντίρρηση Άλιστερ, όντως συμβαίνουν αυτά, αλλά ΑΥΤΟ το χείλος, ΑΥΤΟ το νοκ αουτ και ΑΥΤΗ η ήττα έχουν περάσει ήδη στην ιστορία του UFC και το σίγουρο είναι πως θα συζητάμε για πολλά χρόνια.

Το "αυτό πρέπει να πόνεσε" δεν αρκεί για να περιγράψει επαρκώς τη hardcore-ίλα αυτής της φωτογραφίας.

Ο Άλιστερ Όβεριμ ύστερα από τον τραυματισμό του εξαιτίας νοκ άουτ από τον Ζαϊρζίνιο Ρόζενστραϊκ σε αγώνα MMA βαρέων βαρών του UFC Fight Night, Ουάσιγκτον, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Ο Άλιστερ Όβεριμ ύστερα από τον τραυματισμό του εξαιτίας νοκ άουτ από τον Ζαϊρζίνιο Ρόζενστραϊκ σε αγώνα MMA βαρέων βαρών του UFC Fight Night, Ουάσιγκτον, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 AP PHOTO/GREGORY PAYAN

News 24/7

24MEDIA NETWORK