Το δίκαιο παράπονο της Στεφανίδη για τον κορονοϊό προκάλεσε αντιδράσεις

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε μια εύλογη απορία, την εξέφρασε στο twitter και προκάλεσε αντιδράσεις. Θετικά σχόλια, αρνητικά, αλλά και πολλές δικές της απαντήσεις, που κατέληξαν σε ένα παράπονο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα
Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι 30 ετών. Εδώ και περίπου δύο χρόνια πιθανότατα έχει κατορθώσει να κάνει δικό της τον τίτλο της μεγαλύτερης αθλήτριας στην ιστορία της Ελλάδας. Η καριέρα της στον στίβο σε καμία περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι υπάρχουσες επιτυχίες της είναι αρκετές για να την τοποθετήσουν στο πάνθεον.

Πέντε χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αρκούν για το βιογραφικό της. Ακόμα και το γεγονός ότι η Wikipedia δεν τα παραθέτει σε μια λίστα στη σελίδα της, γιατί είναι τόσο μακροσκελή που γεμίζει την οθόνη. Σε αναγκάζει να πατήσεις το κουμπί show, αν δεν έχεις πειστεί, για να ξεδιπλωθούν όλες οι επιτυχίες της.

Όταν μιλάει αυτή η προσωπικότητα, θα έπρεπε να είναι κοινώς αποδεκτό ότι τουλάχιστον ο ελληνικός αθλητικός κόσμος οφείλει να ακούσει και τα λεγόμενά της να ληφθούν υπ' όψιν από κάθε αρμόδιο φορέα. Αντ' αυτού, μία τοποθέτησή της στο twitter, προκάλεσε αντιδράσεις. Υπήρχε κόσμος που συμφώνησε μαζί της, υπήρχε και κόσμος που διαφώνησε. Ακόμα και που χλεύασε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ποια ήταν η δήλωσή της κορυφαίας επικοντίστριας; Μία εύλογη απορία για τα μέτρα κατά του κορονοϊού. "Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί επιτρέπεται ο κόσμος να πηγαίνει σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με περιορισμένο αριθμό θεατών αλλά οι φίλαθλοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες με τους ίδιους ακριβώς περιορισμούς;"

Αν αφαιρέσουμε από την εξίσωση τις ανάγωγες απαντήσεις, υπήρξε επικοδομητικός διάλογος στα σχόλια, με την ίδια να απαντά σε αρκετά εξ αυτών.

Γνωρίζοντας τον οργανωμένο αθλητισμό για πάνω από 2 δεκαετίες, εν έτει 2020 η Στεφανίδη δεν άλλαξε το συμπέρασμά της, το οποίο συνάμα αποτελεί και παράπονο. Σχεδόν τα πάντα στον ελληνικό αθλητισμό περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, με συνέπεια όλα τα υπόλοιπα αθλήματα να καταβαραθρώνονται, ειδικά υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν επιβάλλει κρίση και κορονοϊός. Το είπε κι ο Γιώργος Πομάσκι στη συνέντευξή του στο Contra.gr, το υπογράμμισε κι η Στεφανίδη μία ημέρα έπειτα από το αρχικό tweet της και ύστερα από δεκάδες απαντήσεις σε ακολούθους της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK