Το δέος του ολυμπιονίκη που ξεγέννησε τα νεογέννητά του με τα χέρια

Η περηφάνια για τα 6 ολυμπιακά μετάλλια του Μπόντι Μίλερ δεν συγκρίνεται με το δέος που ένιωσε κρατώντας στα χέρια του τα δίδυμα αγόρια του, λίγους μήνες μετά τον πνιγμό της κόρης του.

Ο Μπόντι Μίλερ πρώτα βίωσε τη σκληρότερη πλευρά της ζωής και ακολούθως μια από τις πιο ευτιχισμένες ημέρες της
Ο Μπόντι Μίλερ πρώτα βίωσε τη σκληρότερη πλευρά της ζωής και ακολούθως μια από τις πιο ευτιχισμένες ημέρες της AP PHOTO/BRENNAN LINSLEY, FILE

Ο 42χρονος Μπόντι Μίλερ είναι η πιο εμβληματική (και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενη για την εκτός πίστας ζωή του) μορφή του αλπικού σκι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Χειμερινούς του Βανκούβερ το 2010 και τα άλλα πέντε που είχε συλλέξει από το 2002 στο Σολτ Λέικ ως το Σότσι το 2014 συνδυάζονται με τους δέκα τίτλους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ή Κύπελλα και κινούνται παράλληλα με φήμη ενός εκ των πιο θεαματικών τύπων που κατέβαιναν αστραπιαία το γιγαντιαίο βουνό. Του άρεσε πρώτα να διασκεδάζει τη διαδρομή και όχι να τρέχει μονίμως πίσω από τη δόξα της νίκης.

Προτού το 2017 ολοκληρώσει την καριέρα του ο Αμερικάνος είχε ήδη τέσσερα παιδιά. Μια κόρη και έναν γιο από δύο προηγούμενες συντρόφους του και αντίστοιχα ένα κι ένα από το γάμο που σύναψε τον Οκτώβριο του 2012 με την πρώην αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ και μοντέλο Μόργκαν Μπεκ.

Ο γιος του Έντουαρντ Νας Σκαν ήρθε στη ζωή τον Μάιο του 2015. Η κόρη τους Έμι Γκρίερ γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Ήταν ένα κατάξανθο κοριτσάκι με βαθυγάλαζα μάτια που έμελλε να ζήσει στον κόσμο τούτο για μόλις 19 μήνες. "Είμαστε κάτι περισσότερο από διαλυμένοι. Το κοριτσάκι μας, η Έμι, έφυγε από τη ζωή χθες. Ούτε σ' ένα εκατομμύριο χρόνια φανταζόμασταν ότι θα βιώναμε έναν τέτοιο πόνο. Η αγάπη της, το φως της, το πνεύμα της δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Το μικρό μας κορίτσι αγαπούσε τη ζωή και την έζησε σε πληρότητα κάθε ημέρα", έγραφε ο Μπρόντι επιβεβαιώνοντας τα τραγικά νέα που είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Στις 10 Ιουνίου του 2018 η Έμι βρισκόταν σε γειτονικό σπίτι για να παίξει στην πισίνα. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί το πώς ακριβώς η μικρή πνίγηκε. Το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα, αλλά η καρδιακή επαναφορά που επιχειρήθηκε δεν είχε αποτέλεσμα. Επανήλθε για λίγο, αλλά δεν άντεξε. Εξέπνευσε. Στην κλινική οι γιατροί επικύρωσαν μονάχα το θάνατό της. "Ο χρόνος δεν ήταν μαζί μας, χρειάστηκαν μονάχα μερικά δευτερόλεπτα για να προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλό της", επιχειρούσε να εξηγήσει ο Μπόντι Μίλερ. Έκτοτε το ζευγάρι άρχισε καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του πνιγμού βρεφών.

Η Μόργκαν Μπεκ ήταν ήδη έγκυος στο τρίτο παιδί τους. Ο Ίστον Βον Ρεκ ήρθε στη ζωή 4 μήνες αργότερα. Την περασμένη Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, η οικογένεια Μίλερ μεγάλωσε κι άλλο. Απέκτησε δύο νέα μέλη. Δύο δίδυμα αγόρια που κατά την Μόργκαν Μπεκ ήταν ένα από τα δώρα που "το κοριτσάκι μου συνεχίζει να στέλνει". Απ' όπου. "Από την αρχή της εγκυμοσύνης ξέρα ότι η Έμι είχε με κάποιο τρόπο τα χέρια της πάνω σε αυτό το θαύμα", είχε γράψει επίσης όταν ανακοίνωνε ότι περιμένει τα δύο νέα μέλη.

Η Μόργκαν δεν πήγε σε μαιευτήριο. Ήταν επιλογή του ζευγαριού να γεννήσει στο σπίτι. Ωστόσο "καμία από τις μαίες πρόλαβε να έρθει", διότι η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί πως τα δίδυμα έρχονταν. "Τη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι, εγώ και η μητέρα μου κρατούσαμε τα μωρά", ανέφερε τηλεφωνικά ο ευτυχής πατέρας μιλώντας στο TODAY Show, την Τρίτη. "Συμπτωματικά η μητέρα μου ήταν μαία, αλλά δεν είχε συμμετάσχει σε διαδικασία για περισσότερα από 20 χρόνια και ποτέ με δίδυμα. Παραμείναμε ψύχραιμοι, αλλά δεν ήμασταν επαρκείς χωρίς βοήθεια. Όλο αυτό εξελίχθηκε σε σκέτη μαγεία", κατέληξε ο Μίλερ.

Η μικρή Έμι, όπου κι αν βρισκόταν, χαιρόταν εξίσου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK