Το 'Fight Island' του UFC είναι γεγονός. Οι 3, φανταστικές, εκδοχές του

Από τη Νέα Υόρκη στο Λας Βέγκας και κατόπιν στα Εμιράτα πριν από το 'Νησί της Μάχης'. Το UFC 249 θα διεξαχθεί κανονικά στις 18/4 παρά τους 83.000, καταγεγραμμένους, νεκρούς παγκοσμίως από τον κορονοϊό, σε 1.5 εκατομμύρια εργαστηριακά κρούσματα. Έστω και χωρίς τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ.

Ο Ντόναλντ Σερόνε γεμάτος αίματα μετά από αγώνα στο UFC 238
Ο Ντόναλντ Σερόνε γεμάτος αίματα μετά από αγώνα στο UFC 238 AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Η γροθιά του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ στο 'κατεστημένο' του Ντέινα Ουάιτ ήταν γερή. Από 'κείνες τις 'γεμάτες', τις σβουριχτές, που άλλον πλην του αφεντικού του UFC θα τον είχαν βγάλει νοκ άουτ. Όχι όμως τον κύριο που διαφεντεύει, ο άλλος θεάνθρωπος επί της γης, τις τύχες του δημοφιλέστερου πρότζεκτ μαχητικών σπορ στον πλανήτη. Εκμεταλλευόμενος κάθε στάλα ιδρώτα που στάζει από το κορμί των αθλητών.

Ο Νταγκεστανός πρωταθλητής επαναστάτησε, λίγους μήνες μετά την επάνοδό του. Βγήκε από το κλουβί και δραπέτευσε, ακυρώνοντας το ραντεβού του με τον Τόνι Φέργκιουσον - μια μάχη που ματαιώνεται σταθερά από το 2015, παρόλο που είναι θέλημα θεού να συμβεί κάποια στιγμή. Έχει προπονηθεί με αρκούδες, τον Ντέινα Ουάιτ θα σκιαζόταν ο Χαμπίμπ; Ως εκ τούτου το πιο UFC 249, το event με τα περισσότερα πουλημένα pay per view, κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα.

Δεν ήταν μονάχα η άρνηση του Νουρμαγκομέντοφ ν' αψηφήσει τις κυβερνητικές εντολές και να ταξιδέψει εκτός Ρωσίας προκειμένου να παλέψει για τον προσωρινό τίτλο των ελαφρών βαρών. Οι ιδιωτικές πτήσεις επιτρέπονται ακόμη, αλλά μεταξύ μας, δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη σχέση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δια ασήμαντον αφορμή.

Ο Ουάιτ αντίπαλο για τον Φέργκιουσον βρήκε γρήγορα. Ο 31χρονος Τζάστιν Γκέτζι, όπως και άλλοι, ήταν πρόθυμος να μπει στο οκτάγωνο και ν' ανταγωνιστεί τον 36χρονο Καλιφορνέζο των 25 νικών σε 28 αγώνες. Πήρε την έγκριση και το ζευγάρι κλείδωσε. Βγήκε και αφίσα με το πλήρες πρόγραμμα. Τουλάχιστον με τα ισχύοντα δεδομένα.

Είναι καλός. Θ' αντέξει όμως;

Η τελική έκβαση, ποιος θα ματώσει περισσότερο ή λιγότερο, ουδόλως απασχολεί τον αρχιμάστορα του UFC. Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο ήταν ο χώρος διεξαγωγής. Αρχικά το event ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη. Ούτε λόγος για την μεγαλούπολη που κάθε ημέρα μετράει τις πληγές της από τον κορονοϊό. Όταν κατάλαβε ότι δεν είχε τύχη, απευθύνθηκε στο Λας Βέγκας, αλλά οι πιθανότητες εξαντλήθηκαν γρήγορα, δεδομένου ότι και η πολιτεία της Νεβάδα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα -πάντα φιλόξενα για τέτοιες παραστάσεις- Εμιράτα ήταν η επόμενη επιλογή του. Τζίφος εις την αραβικήν.

Το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στο TMZ Sports, ήταν σε θέση ν' ανακοινώσει ότι βρήκε την επιλογή που θα έδινε στο πρόβλημα οριστική λύση έως ότου καταλαγιάσει η πανδημία και επιστρέψει η κανονικότητα. "Απέχω μια-δυο ημέρες από το να εξασφαλίσω ένα ιδιωτικό νησί. Μεταφέρουμε τον εξοπλισμό τώρα, οπότε πρόκειται ν' αρχίσω τους διεθνείς αγώνες με μαχητές απ' όλο τον κόσμο", αποκάλυψε μέσω skype ο Ουάιτ που ξέχασε να ξυριστεί στύβοντας το μυαλό του. Είχε έτοιμη απάντηση ακόμη και στην έκπληξη του δημοσιογράφου για το πώς θα συμβούν όλ' αυτά. "Δεν έχω τη δυνατότητα να φέρω όλους τους διεθνείς μαχητές στις ΗΠΑ, οπότε έχω ένα ιδιωτικό νησί. Θα κανονίσω να ταξιδεύουν στο νησί και να παλεύουν εκεί. Έχουμε όλα τα ιδιωτικά αεροπλάνα μας και όλα όσα πρόκειται να μεταφερθούν στο νησί μαζί με τους αθλητές", συμπλήρωσε περήφανα.

Η μόνη πληροφορία που θέλησε ν' αποκαλύψει για τη μυστική τοποθεσία ήταν ότι το event θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το ESPN.

Ποιο νησί θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε Fight Island; Βρήκαμε μερικά.

Το Νησί του Πάσχα - μέρες που είναι

Διοικητικά ανήκει στη Χιλή, δεν είναι ιδιωτικό δηλαδή, αλλά διαθέτει όλες τις τουριστικές προδιαγραφές για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο event. Το οκτάγωνο θα ήταν ταιριαστό να τοποθετηθεί με τα ταχυδακτυλουργικά του Ντέινα Ουάι στον κρατήρα του Ράνο Κάου, προκειμένου οι αγώνες να διεξάγονται με φόντο τον Ειρηνικό Ωκεανό. Γιορτάζοντας όλοι μαζί το Πάσχα καθολικών ή ορθόδοξων.

To Velaa Private Island - πιο ιδιωτικό δεν γίνεται

Στο νησιωτικό συγκρότημα των Μαλδίβων ο παραδεισένιος αυτός προορισμός με τον δικό του αεροδιάδρομο για να την άκοπη μετάβαση των ταξιδιωτών. Τίποτα δεν θα λείψει από τους μαχητές. Ούτε ο ήλιος ούτε η θάλασσα ούτε οι ανέσεις.

Το Μπλε Νησί - για πιο εύκολες μετακινήσεις

Είναι το μοναδικό ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε 'βαθιά πορτοφόλια'. Ο οργανισμός του UFC θα ξοδευτεί λίγο παραπάνω για τη διαμονή, αλλά θα γλιτώσει από τα πολλά πέρα-δώθε σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Ετοιμάστε βαλίτσες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK