To γκραν πρι του Μπαχρέιν θα γίνει με joystick

Η μια διοργάνωση μετά την άλλη αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το επόμενο γκραν πρι της F1 θα γίνει, αλλά τα τιμόνια θα αντικατασταθούν από joystick. Έρχεται στην οθόνη σου την Κυριακή.

To γκραν πρι του Μπαχρέιν θα γίνει με joystick
AP PHOTO

Ο κορονοϊός έχει βάλει σε ένα ατέρμονο pause τις -εκτός σπιτιού- ζωές μας και οτιδήποτε έχει να κάνει με αθλητικές διοργανώσεις βρίσκεται εκτός αγωνιστικών χώρων, σε καθεστώς αναβολής. Το ίδιο συμβαίνει και με την τρέχουσα σεζόν της Formula 1, με τις αναβολές γκραν πρι να ανέρχονται πλέον στις 5 και να υπάρχουν και 2 ακυρώσεις, των αγώνων σε Αυστραλία και Μονακό. Αυτό είναι ένα ισχυρό πλήγμα του κορονοϊού προς κάθε λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο όμως θα επουλωθεί με έναν τρόπο σουρεαλιστικό!

Με την αναβολή των γκραν πρι να έχει ισχύ -τουλάχιστον- μέχρι τον Ιούνιο, η Formula 1 σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών Gfinity, αποφάσισε να προχωρήσει στο λανσάρισμα μιας σειράς ψηφιακών γκραν πρι! Πρόκειται για μια σειρά αγώνων από μια ομάδα χειριστών, μέσα στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί νυν οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η 'σέντρα' αναμένεται να δοθεί σήμερα με το Ψηφιακό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί στο επίσημο κανάλι της Formula 1 στο YouTube, ενώ θα στριμάρει παράλληλα στο Facebook και στο Twitch. Η διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι 90 λεπτά και θα χωρίζεται σε έναν προκριματικό γύρο κι έναν αγώνα ταχύτητας. Οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος από απομακρυσμένες τοποθεσίες, ενώ ο παρουσιαστής θα βρίσκεται στα κεντρικά της Gfinity, στο Λονδίνο.

Αξίζει να τονίσουμε πάντως πως η ψηφιακή αναμέτρηση του Μπαχρέιν και όσες θα ακολουθήσουν, καθώς η Formula 1 θα βρίσκεται σε status 'παγώματος', δεν θα περιλαμβάνει πόντους, κατάταξη και ό,τι αφορά την τρέχουσα αγωνιστική δράση. Οι αναμετρήσεις, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της F1, θα γίνουν καθαρά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Τα ψηφιακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα θα είναι PC, ενώ θα προβλέπονται και κάποια περιφερειακά gadgets. Είναι περίεργη η αίσθηση του να προλογίζεις αγώνα της Formula 1 που θα γίνει σε περιβάλλον gaming, αλλά δεν είναι απίθανο αυτή η νέα πραγματικότητα να κρύβει κάτι από το μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK