To καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης ανήκει στον Κώστα Κεντέρη

Αρκετά χρόνια μετά τις τεράστιες διακρίσεις του στον στίβο, ο Κώστας Κεντέρης συνεχίζει να βραβεύεται σε μια πιο ειδική (αλλά επίσης απαιτητική) κατηγορία. Το 'Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa' διακρίθηκε ως το Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη.

To καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης ανήκει στον Κώστα Κεντέρη

Έχουν περάσει 18 χρόνια από την πιο ανατριχιαστική κούρσα της καριέρας του Κώστα Κεντέρη και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ και ο 'γιος του ανέμου' είναι ξανά στην επικαιρότητα χάρη σε ένα διαφορετικό χρυσό μετάλλιο. Ένα μετάλλιο στον στίβο των επιχειρήσεων.

Το ξενοδοχείο του Κώστα Κεντέρη, Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, εκπροσώπησε τον Ελληνικό Ορεινό Τουρισμό στα παγκόσμια βραβεία World Luxury Hotel Awards 2018 και ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη.

Η τελετή διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου 2018 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ενώ περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές. Το βραβείο παρέλαβε η Έλσα Έξαρχου-Κεντέρη, σύζυγος του ολυμπιονίκη και hotel manager του Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa.

Το ξενοδοχείο

Το κτίσμα ανήκε στην οικογένεια της γυναίκας του και ανακαινίστηκε το 2007 με χρήματα που επένδυσε το ζευγάρι από κοινού, με πέτρες που έφτασαν από τα Ιωάννινα και οι οποίες δουλεύτηκαν από τεχνίτες που ήρθαν αποκλειστικά από την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Το Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο και διαθέτει 29 δωμάτια και σουίτες, χώρους σπα με σάουνα, χαμάμ και πισίνα.

(φωτογραφίες από τη σελίδα του ξενοδοχείου στο Facebook)

Η βράβευση από την υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου

Σε ακόμα πιο πρόσφατες διακρίσεις, ο Κώστας Κεντέρης βραβεύτηκε, μαζί με άλλους ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, από την Αιγύπτια υπουργό Τουρισμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα εγκαίνια το μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της Β. Αφρικής.

Όπως ανήρτησε η σύζυγος του Κώστα Κεντέρη, Έλσα Έξαρχου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, "ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί σημαντικό βήμα ανάπτυξης για την Αφρική καθώς συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας λόγω του ευνοϊκού κλίματος και των εξαιρετικών της προπονητικών κέντρων".

(ο Κώστας Κεντέρης με την υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK