Το ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν μπορεί να επαναληφθεί

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συμφώνησαν να επαναληφθεί το παιχνίδι τους, για τη Volleyleague, μετά το διαιτητικό λάθος στο tie break. Αυτό όμως, δεν μπορεί να γίνει βάσει των κανονισμών. Δες το φύλλο αγώνα, αλλά και τι προβλέπει το άρθρο για τις ενστάσεις-εφέσεις-προσφυγές.

Το ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν μπορεί να επαναληφθεί

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς της φετινής της Volleyleague -που άρχισε από τη 2η αγωνιστική- και οι πρωταθλητές Ελλάδος επικράτησαν 3-2. Διεύρυναν το σερί νικών επί των "πρασίνων" στο 26-1 (η καταμέτρηση άρχισε στις 8/5 του 2010), ενώ η τελευταία φορά που δεν νίκησαν στην έδρα του 'αιώνιου' αντιπάλου, ήταν το 2008. Έκτοτε μετρούν 11 διαδοχικές επιτυχίες. Αυτά για το τυπικό του πράγματος, καθώς από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι εξελίσσεται ένα νέο παιχνίδι που αφορά ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των δύο σωματείων.

Αφορμή στάθηκε αυτή η φάση, που εκτυλίχθηκε στο tie break, που αν δεν γνωρίζεις είναι το αποφασιστικό σετ.

'Εγινε που λες, σερβίς με το σκορ να είναι 12-11 υπέρ του Παναθηναϊκού, ήταν άσος, εν τούτοις ο διαιτητής κατόπιν της υπόδειξης του επόπτη έδειξε άουτ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και τελικά, επικράτησε. Στην αναφορά που έγινε στο site του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, ο τίτλος ήταν "Ντροπή" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι " στην κρισιμότερη φάση του αγώνα οι διαιτητές… κλείσανε τα μάτια και ετσιθελικά στέρησαν τη νίκη από τον Παναθηναϊκό". Τέθηκε και θέμα επανάληψης του αγώνα.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συμφωνούσε πως υπήρχε διαιτητικό λάθος στην επίμαχη φάση "η μοναδική σε όλο το παιχνίδι στην οποία ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός" και κατέληγε στο " ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. δηλώνει επίσημα προς την Ε.Ο.Π.Ε., Ε.Σ.Α.Π. και κάθε αρμόδια αρχή ότι επιθυμεί να επαναληφθεί το παιχνίδι, για να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης".

Οι "πράσινοι" απάντησαν με δική τους ανακοίνωση, όπου αναφέρθηκε "από την στιγμή που οι δυο μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ελλάδα συμφωνούν πως αυτό που συνέβη χθες στο κλειστό της Κυψέλης συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος και προτείνουν να επαναληφθεί ο αγώνας από το 5ο σετ και με σκορ 13-11, περιμένουμε από τον Παντελή Ταρνατόρο και τον Γιώργο Καραμπέτσο να βρουν τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία των συλλόγων και να αποκαταστήσουν την προσβολή προς το άθλημα και τον Παναθηναϊκό".

Οι "ερυθρόλευκοι", με νέα ανακοίνωση, συμφώνησαν και με αυτό το αίτημα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Άρα εσύ πιστεύεις πως αυτός ο αγώνας θα ξαναγίνει, από το 5ο σετ, με το σκορ 13-11 υπέρ των "πρασίνων". Γράψε λάθος.

Για αρχή, δες τι έγινε με την ένσταση του Παναθηναϊκού.

Αυτό που βλέπεις είναι το κείμενο που έγραψαν οι διαιτητές, στο φύλλο αγώνα. Το Νο14 της α ομάδας είναι ο Πανταλέων και ο τρόπος που διαμαρτυρήθηκε, βάσει των σημειώσεων των διαιτητών θα έχει ως πιθανότερη συνέπεια την κλήση από τον αθλητικό δικαστή. Στα της ένστασης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπέβαλε σχετικό αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τους διαιτητές, γιατί όπως επισημαίνουν "ζητήθηκε εκπρόθεσμα, μετά το τέλος του αγώνα και όχι μετά το τέλος της συγκεκριμένης φάσης". Ακόμα όμως, και αν γινόταν ένσταση με το τέλος της επίμαχης φάσης, η ένσταση πάλι δεν θα 'χε τύχη "γιατί δεν αφορούσε παράβαση κανονισμών, αλλά απλή απόφαση διαιτητών".

Η λογική των ενστάσεων, σε όλα τα αθλήματα είναι η εξής: πρέπει να αφορά παράβαση κανονισμών και όχι διαιτητικό λάθος. Διαφορετικά, κανένα πρωτάθλημα -του όποιου σπορ- δεν θα ολοκληρωνόταν -εις τους αιώνες των αιώνων. Τι συνιστά όμως, παράβαση κανονισμών; Δες τι υπάρχει στο σχετικό άρθρο του κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Η πιθανότερη εξέλιξη λοιπόν, είναι να τιμωρηθούν οι διαιτητές και επόπτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK