Tο 'μπάσιμο' του ερωτικού σινεμά στα γήπεδα είναι πιο πιθανό από ποτέ

Ποδόσφαιρο και πορνό μπορούν να συμβαδίσουν, να προχωρήσουν μαζί; Κι όμως η σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού μπορεί να φέρει ακόμα και 'βαφτίσεις' ορισμένων εκ των μεγαλύτερων γηπέδων του πλανήτη από τα brands του ερωτικού σινεμά.

Άποψη του Καμπ Νου, του θρυλικού ποδοσφαιρικού γηπέδου που στεγάζει την Μπαρτσελόνα
Άποψη του Καμπ Νου, του θρυλικού ποδοσφαιρικού γηπέδου που στεγάζει την Μπαρτσελόνα NICK FEWINGS BY UNSPLASH

Πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες, ο Δήμος Μούτσης αναρωτιόταν 'Για πούλημα λοιπόν;' και μάλλον το μυαλό του δεν μπορούσε καν να διανοηθεί πως θα έφτανε η στιγμή που μια πανδημία θα οδηγούσε κάποια μεγαθήρια του αθλητισμού να βγάλουν 'στο σφυρί'περιουσιακά τους στοιχεία. Στην αρένα των υποψήφιων αγοραστών, το ερωτικό σινεμά πρόλαβε να σηκώσει χέρι και με αργά και σταθερά βήματα να διεκδικήσει την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου.

'Pornhub stadium' ή μήπως 'Pornhub - Camp Nou'

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως προσφέρει τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας του Καμπ Νου με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Παράλληλα, οι 'Μπλαουγκράνα' ανακοίνωσαν και το ξεκίνημα μιας εκτεταμένης ανακαίνισης του γηπέδου, της οποίας το κόστος ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα από το Twitter του Pornhub Ινδίας ήρθε μια 'πονηρή' απάντηση, με έντονα ειρωνικό χαρακτήρα.

Σίγουρα ακούγεται αρκετά εύηχο ένα γενικό όνομα 'Pornhub Stadium' αλλά όταν αυτό το στάδιο ανήκει στην Μπαρτσελόνα, τότε η οποιαδήποτε συζήτηση αγγίζει τα όρια της τραγωδίας και της κωμωδίας ταυτόχρονα. Ίσως όμως το συγκεκριμένο tweet, να στάθηκε προάγγελος εξελίξεων που κανείς δεν περίμενε πως θα συμβούν στον επαγγελματικό αθλητισμό. Η εποχή του κορονοϊού απαιτεί θυσίες από τον αθλητισμό, ακόμα και με αποφάσεις που έχουν κόστος και ίσως αγγίζουν το όριο της κωμωδίας.

'Ενήλικη' διασκέδαση με κάμερες και ποδόσφαιρο

"Πιστεύω πραγματικά πως εμείς στην Stripchat έχουμε ενσωματώσει την κουλτούρα και τον χαρακτήρα της Νέας Ορλεάνης. Εμείς, ως ένα από τα κορυφαία sites ενήλικων ταινιών με webcam παγκοσμίως, με περισσότερους από 60 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως, ξέρουμε ένα-δυο πράγματα παραπάνω για την έννοια της απόλαυσης. Εξετάζουμε σοβαρά τρόπους για να διεισδύσουμε στην αθλητική κοινότητα και αυτή είναι μια υπέροχη αφορμή, ώστε να ανακοινώσουμε την προσφορά μας για τα δικαιώματα ονοματοδοσίας του Superdome, η οποία ανέρχεται στα 15.000.000 δολάρια".

Αυτά είναι τα λόγια του Μάρτιν Μπένετ, υπεύθυνου επικοινωνίας του site ερωτικού περιεχομένου Stripchat, με τα οποία κατέθεσε πρόταση ονοματοδοσίας για το γήπεδο της ομάδας football των New Orleans Saints. Σύμφωνα με το Forbes αυτή η σουρεαλιστική εξέλιξη συμβαίνει επειδή το "Mercedes-Benz Superdome' αναμένεται να χάσει τον βασικό χορηγό του. Η σχετική συμφωνία ονοματοδοσίας με χορηγό το γνωστό brand αυτοκινητοβιομηχανίας, λήγει την επόμενη χρονιά και η Stripchat έκανε ήδη την πρώτη προσέγγιση προς την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, για να 'βαφτίσει' το γήπεδο Superdome, πάντα με το ασημείωτο.

Σίγουρα, το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να δούμε ένα γήπεδο ομάδας επαγγελματιών αθλητών να παίρνει το όνομα 'Stripchat' είναι το πρεστίζ, η εικόνα της προς τον κόσμο, η οποία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φλερτάρει με την παρωδία. Μήπως όμως μια τέτοια πρόταση δεν είναι τόσο κακή όσο φαίνεται; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist, η βιομηχανία του streaming ερωτικού περιεχομένου γνώρισε δόξες την εποχή του lockdown της πανδημίας, ενώ η επισκεψιμότητα του Pornhub παγκοσμίως είχε μια πρωτόγνωρη αύξηση.

Την ίδια στιγμή, οι απώλειες εσόδων για τις ομάδες του NFL μετά από το πάγωμα της αθλητικής δράσης λόγω κορονοϊού, αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 3,2 δις. δολάρια, χωρίς να έχει γίνει ο τελικός απολογισμός. Το σίγουρο είναι πως το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις και η 'γυμνή αλήθεια του αθλητισμού (μέτριο λογοπαίγνιο, αλλά έπρεπε να γραφτεί) 'φωνάζει' πως η πάσα συνεργασία με παίκτες της επιχειρηματικότητας που διαθέτουν 'βαθιά πορτοφόλια' δεν μπορεί να αγνοηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK