Το νέο στοίχημα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου

Το νέο στοίχημα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου

Από το 1994 μέχρι και το 2005, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου αποτέλεσε αναπόσπαστο στέλεχος της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών, κάτι που μαρτυρούν και οι 243 συμμετοχές με το εθνόσημο στο σκουφάκι, αλλά φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει ένα διάλειμμα, ώστεεκπληρώσει κι άλλους στόχους, εξωαγωνιστικούς αυτή τη φορά. Αυτοί έχουν να κάνουν με την ενασχόλησή του με τα κοινά του Δήμου Γλυφάδας αφού αναμένεται να "κατέβει" στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές στο πλευρό του Στέλιου Λανδράκη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλώντας στο Contra.gr εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να απέχει από τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, την αντίδραση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάντρο Καμπάνια και φυσικά δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στους διεθνείς του μπάσκετ που έφεραν το χρυσό μετάλλιο από το Βελιγράδι, συνιστώντας παράλληλα, εγρήγορση από πλευράς πολιτείας.

- Για την απόφαση να αφήσει για έναν χρόνο την Εθνική ομάδα:

Θ.Χ.: "Τον τελευταίο χρόνο σκεφτόμουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου Γλυφάδας και απλά έπρεπε να βρω την κατάλληλη χρονική στιγμή. Από τη στιγμή όπου δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω τις υποχρεώσεις της Εθνικής έτσι όπως θέλω εγώ, δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι στην ομάδα. Παράλληλα, μετά από δύο χρόνια συνεχών υποχρεώσεων χρειαζόμουν ξεκούραση, τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά. Το σίγουρο είναι ότι θα διατηρηθώ σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο έτσι ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας, όταν και εφόσον, επιστρέψω".

- Ποια ήταν η αντίδραση του Σάντρο Καμπάνια;

Θ.Χ.: "Δέχτηκε και σεβάστηκε απόλυτα το αίτημά μου και μου τόνισε ότι η πόρτα της Εθνικής ομάδας είναι πάντοτε ανοιχτή για μένα αρκεί να διατηρηθώ σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Θα πρέπει να προσπαθήσω σκληρά για να κερδίσω και πάλι μια θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού η θέση μου, φυσικά, και δεν είναι εξασφαλισμένη. Εξάλλου, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο".

- Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση;

Θ.Χ.: Ηταν αρκετά δύσκολη και προήλθε κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Εγω χαρακτηρίζω αυτή την απόφαση ως διακοπή από τις υποχρεώσεις μου στην Εθνική, ως ένα διάλειμμα. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε καθοριστικά η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Να είμαστε καλά, ας είμαστε υγιείς και θα προσπαθήσω να δώσω το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου και θα κλείσω την καριέρα μου".

- Τι μπορεί να προσφέρει ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου εκτός πισίνας;

Θ.Χ.: "Τους τελευταίους έξι μήνες έχω βρεθεί πολύ κοντά με τους κατοίκους της Γλυφάδας και γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα και τα παράπονά τους. Ως αθλητής αλλά και ως κάτοικος Γλυφάδας πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σε πολλούς τομείς, πάντοτε υπό την καθοδήγηση ενός πολύ έμπειρου ανθρώπου, όπως είναι ο κύριος Λανδράκης. Είμαι τελειομανής σε κάθε τομέα της ζωής μου και στόχος μου είναι να κερδίσω και αυτό το στοίχημα".

- Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ:

Θ.Χ.: "Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις συνεχείς επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, ξενυχτάμε όλο και περισσότερο... Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Εθνικής ομάδας αλλά και στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Παρακολούθησα το ευρωμπάσκετ όχι ως φίλαθλος, αλλά ως οπαδός της Ελλάδας και από τη στιγμή που αναχώρησαν τα παιδιά για Βελιγράδι, ήμουν σίγουρος ότι θα επιστρέψουν με το χρυσό μετάλλιο. Είχα παρακολουθήσει τα φιλικά ματς που είχαν δώσει κι είχα διαπιστώσει ότι έχουν φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα. Ημουν σίγουρος ότι θα ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου".

- Ποια η σημασία του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ για τον ελληνικό αθλητισμό;

Θ.Χ.: " Καταρχήν, εύχομαι αυτό το χρυσό μετάλλιο να αποτελέσει αφετηρία για νέες μεγάλες επιτυχίες του μπάσκετ. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, παρά τα κάποια άσχημα αποτελέσματα στα προκριματικά, είμαι βέβαιος ότι θα βρει τον δρόμο του και η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Στο πόλο όλοι γνωρίζουν την αξία μας και τα επόμενα χρόνια μπορούμε να κατακτήσουμε κι άλλα μετάλλια. Και αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, ίσως να πανηγυρίζαμε και άλλες μεγάλες διακρίσεις και στο βόλει, αλλά και στο χάντμπολ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κανέναν από τους συμπαίκτες μας στις Εθνικές ομάδες.
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Από'δω και πέρα, ο απλός κόσμος, κάθε Ελληνας γονέας, πρέπει να σπρώξει το παιδί του στον αθλητισμό, η πολιτεία και οιαρμόδιοι φορείς να παραμείνουν κοντά σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο χάντμπολ και στο πόλο που είμαστε οι ευτελείς συγγενείς...

- Χρησιμοποίησες "βαρύ" χαρακτηρισμό...

Θ.Χ.: "Πραγματικά είναι "βαρύς" ο χαρακτηρισμός, αλλά το πόλο έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δεκατρείς Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι ακόμη ερασιτεχνικό. Αισθανόμαστε μειονεκτικά έναντι των συμπαικτών μας στα άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, όπως του ποδοσφαίρου, που είναι ο "βασιλιάς" των σπορ, του μπάσκετ που είναι ο "πρίγκηπας" και του βόλεϊ".

- Ας κλείσουμε με μία ευχή...

Θ.Χ.: "Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα και να είμαστε υπερήφανοι γι'αυτές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK