Το ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις μετά το 'Last Dance'

Έχεις τελειώσει το 'Last Dance' και αναρωτιέσαι: "Και τώρα τι;" Υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες οδηγοί αθλητικών ταινιών και ντοκιμαντέρ που ίσως μπορούν να σε κατευθύνουν. Το κάναμε ακόμα πιο εύκολο: δυο επιλογές, δυο ακλόνητα στανταράκια.

Στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Μπιλ Γκόλντμπεργκ και Σκοτ Χολ για το WCW
Στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Μπιλ Γκόλντμπεργκ και Σκοτ Χολ για το WCW AP PHOTO/ERIK S. LESSER

Το 'Last Dance' ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά. Αποδείχθηκε πως αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας 9 ωρών κατάφερε να μας ενώσει σε μια εποχή απόλυτης απομόνωσης, να μας φέρει πιο κοντά με σημείο αναφοράς μια κοινή ανάμνηση. Μπορεί μετά το φινάλε του να ένιωσες ένα κενό, μια ανάγκη να μείνεις για λίγο μόνος, χωρίς να παρακολουθήσεις κάτι άλλο στο Netflix. Μπορεί και να αναζητάς ήδη το επόμενο 'φιξάκι' αθλητικής μυθοπλασίας, έχοντας ήδη τσεκάρει αυτά τα φανταστικά αθλητικά ντοκιμαντέρ που στριμάρουν ήδη στο Netflix. Σε έχω καλυμμένο, με δυο στοχευμένες επιλογές.

Αν αναζητάς κάτι αυστηρά μπασκετικό

Είμαστε ξανά στο Σικάγο, είμαστε ξανά σε κλίμα 90s (διαδραματίζεται στο 1994), μόνο που ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά μια φιγούρα που ξεπροβάλλει μέσα από τηλεοπτικούς δέκτες και γιγαντιαία billboards στους δρόμους. Το 'Hoop Dreams' είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία της ζωής δυο φίλων, οι οποίοι προσπαθούν να 'χτίσουν' το όνομά τους στο κολεγιακό μπάσκετ, με τα μάτια στραμμένα στο NBA. Μια ταπεινή, αστική ιστορία για τα όνειρα και το τίμημα που πληρώνεις για να τους δώσεις υπόσταση. Θα σε συγκινήσει, ίσως και λίγο περισσότερο από το 'Last Dance'.

Πού το βρίσκω: Συχνά υπάρχει ελεύθερο στο YouTube, όμως για καλύτερη ποιότητα εικόνας + υπότιτλους, το βρίσκεις εδώ.

Η τεράστια ψυχή ενός αγαθού γίγαντα

Ο σκηνοθέτης Τζέισον Χέιρ, πριν από το 'Last Dance', είχε μεταφέρει και την ιστορία του Αντρέ του Γίγαντα -του ανθρώπου που λύγισε από το ίδιο του το βάρος- σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο μεταδόθηκε από το HBO. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακραία ρεαλιστικό πορτραίτο ενός θρύλο του wrestling, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στις εκτός ρινγκ περιπέτειές του στη διαφήμιση, στον κινηματογράφο και όχι μόνο. Δεν λείπουν φυσικά και οι τραγικές στιγμές λίγο πριν από το φινάλε. Ένας μύθος της θεατρικής πάλης, στο 'Last Dance' της ζωής του.

Πού το βρίσκω: Στριμάρει στο HBO.

News 24/7

24MEDIA NETWORK