To όνομα 'Σουμάχερ' επιστρέφει στη Formula 1

Η ερώτηση 'είναι ο Μικ Σουμάχερ όσο καλός υπήρξε ο πατέρας του' είναι η πλέον 'άκυρη', καθώς ο 21χρονος δεν έχει τρέξει έστω μια φορά στη Formula 1. Αυτό αναμένεται να γίνει το 2021, με την Alfa Romeo να φέρεται έτοιμη να του δώσει αυτοκίνητο.

O Mικ Σουμάχερ θα πάρει αυτοκίνητο της Alfa Romeo για τη σεζόν 2021 της Formula 1.
O Mικ Σουμάχερ θα πάρει αυτοκίνητο της Alfa Romeo για τη σεζόν 2021 της Formula 1. AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Αν τον έλεγαν Μικ Παπαδόπουλο, η ζωή του θα ήταν τελείως διαφορετική. Γενικά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη δουλειά που επέλεξε να κάνει. Ο Μικ Σουμάχερ διάλεξε να περπατήσει -για την ακρίβεια να οδηγήσει- στους δρόμους που έκαναν θρύλο τον πατέρα του, Μίκαελ. Και αυτό εξελίσσει σε λίγο πιο περίπλοκη την ιστορία του.

Το Winchy έκρινε πως ήταν τίμιο να εξηγήσει τους λόγους που ο πολυνίκης πιλότος στην ιστορία της Formula 1 είναι υποτιμημένος. Το video αναρτήθηκε ανήμερα της αποκάλυψης που έκανε ο θείος του νεαρού, Ραλφ πως ο ανιψιός του θα πάρει ένα από τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo, το 2021. Όπως έγραψε το Fox Sports 'η Alfa Romeo που χρησιμοποιεί τις μηχανές της Ferrari, υιοθετεί το συνδυασμό ενός βετεράνου οδηγού με έναν νέο. Αυτή τη σεζόν, έχει τους Kίμι Ραϊκόνεν -τον πιο παλιό πιλότο του grid- και τον Αντόνιο Τζοβινάτσι -ο οποίος βρίσκεται, στη δεύτερη σεζόν του στην F1'. Ο πρώτος είπε πως σκέφτεται να αποσυρθεί. Ο δεύτερος δεν έχει ακριβώς, συγκλονίσει με τις επιδόσεις του. Και για αυτό οι πιθανότεροι να γίνουν συμπαίκτες τη νέα σεζόν είναι ο Νίκο Χάλκενμπεργκ με τον Σουμάχερ.

Ο Μικ έχει φαν (κάτι που έχει να κάνει και με τον πατέρα του), όπως έχει και haters, πάλι εξαιτίας του πόσο επιτυχημένος υπήρξε ο Μίκαελ -στο βαθμό που η κυριαρχία του ήταν επιπέδου από αυτή που λες 'να χάσει να τελειώνουμε, γιατί βαρεθήκαμε'. Μέχρι και ο Λιούις Χάμιλτον ομολόγησε προ ημερών, πως ενώ συνήθιζε να μη χάνει αγώνα της Formula 1, την εποχή του Σουμάχερ προτιμούσε να κοιμάται και να βλέπει τα highlights.

Στον ανταγωνισμό του Σουμάχερ στη Ferrari είναι ο καλύτερος νέος οδηγός των τελευταίων χρόνων

Όταν ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες ο Μικ (το 2008, στα karts) δεν χρησιμοποιούσε το επίθετο του πατέρα του. Έτρεχε με αυτό της μητέρας του (Μπετς). Έκανε την αλλαγή, το 2015. Αυτήν την στιγμή -που διαβάζεις αυτές τις γραμμές- είναι τέταρτος στην άκρως ανταγωνιστική σεζόν της Formula 2, της οποίας ηγείται ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν. Ο 20χρονος Ρώσος ανήκει στην ακαδημία οδηγών της Ferrari, τρέχει με την Prema Powerteam (έχει έδρα στην Ιταλία) και πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στη Formula 3. Ο Σβάρτσμαν 'έχασε' τον πατέρα του (από Covid-19) στις 18/4. Στον πρώτο αγώνα μετά την απώλεια, ο 'ομόσταυλος' του Μικ Σουμάχερ (πρωταθλητής της κατηγορίας το 2018) τερμάτισε τρίτος. Στον δεύτερο είδε πρώτος την καρό σημαία. Ξέρεις πού αφιέρωσε τη νίκη.

Πίσω στον μικρό Σουμάχερ, έτρεχε με τον Σαρλ Λεκλέρ, το 2017 -πριν ο Μονεγάσκος πάρει ένα από τα τιμόνια της Sauber το 2018 και ακολουθήσει η μεταγραφή στη Ferrari το 2019. Την ημέρα που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην F1 ο Λεκλέρ (πέρυσι, στο Βέλγιο) έγινε ο πρώτος απόφοιτος της ακαδημίας της Scuderia που πήρε πρώτη θέση στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα μονοθέσιων.

Είχε πάει στην ακαδημία με τον Ζιλ Μπιανκί. Ήταν και οι δύο έφηβοι. "Θυμάμαι που κοιτούσα τις εγκαταστάσεις απ' έξω και ένιωθα εντυπωσιασμένος. Ήταν το όνειρο μου να βρεθώ σε αυτές, μια μέρα. Ήμουν πάρα πολύ ντροπαλός και φοβισμένος, όταν πέρασα την πόρτα” το 2016. Το Μαρανέλο -όπου είναι τα αρχηγεία της Scuderia- έγινε το σπίτι του. Εκεί έμαθε τα πάντα για τη δουλειά που ήθελε να κάνει. Έκανε φίλους, οι οποίοι την ίδια ώρα ήταν και ο ανταγωνισμός του.

Ο επικεφαλής της ακαδημίας, Λοράν Μικίς είχε πει στους New York Times πως ο Λεκλέρ ήταν παράδειγμα προς μίμηση και κίνητρο για όλα τα παιδιά της σχολής που ασχολήθηκε πιο αργά από όλους, με την ανάπτυξη του ταλέντου. Η ακαδημία δημιουργήθηκε το 2009, όταν ο Λιούις Χάμιλτον υπερασπιζόταν ήδη τον πρώτο τίτλο. Ο Χάμιλτον ήταν προϊόν της ακαδημίας της McLaren, όπου είχε πάει στα 13. Το 2010 το 'παιδί' της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε την κορυφή. Στο σημερινό grid υπάρχουν 16 οδηγοί που 'χουν 'βγει' από σχολές ομάδων που 'χουν αυτοκίνητα στη Formula 1 (Renault, Honda, Williams, Sauber και Mercedes).

Σε αυτήν της Ferrari υπάρχουν φέτος εννέα 'μαθητές', ηλικίας από 16 έως 21. Μεταξύ τους είναι και το Νο2 της κατάταξης της Formula 2 για φέτος, ο 21χρονος Βρετανός Κέιλουμ Ίλοτ, ο οποίος είχε ξεκινήσει την πορεία του από τη Red Bull.

Κάνουμε πολλές προπονήσεις, στο σώμα και το μυαλό και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε με μηχανικούς της Formula 1, οι οποίοι μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς λειτουργούν τα μονοθέσια, από τεχνικής απόψεως” εξήγησε ο Σβάρτσμαν. Ο Σουμάχερ είχε προσθέσει ότι “έχουμε συχνά ραντεβού και εργαστήρια, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τι χρειάζεται πραγματικά, για να γίνουμε οδηγοί της Formula 1 και πώς να φτάσουμε εκεί. Για εμένα ήταν τεράστιο κίνητρο να νιώθω τη στήριξη της Ferrari”. Ο στόχος της σχολής δεν είναι μόνο να 'βγάλει' τους οδηγούς της, αλλά να βρει αυτούς που θα της ξαναδώσουν την πρώτη θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK