Το 'παλάτι' που νοίκιαζε ο Μπρέιντι πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ

Ο Ντέρεκ Τζίτερ απαρνήθηκε, γιατί δεν γινόταν αλλιώς, το σπίτι που έφτιαξε με κόπο και χρήμα, αλλά χαμένος δεν βγήκε από τη στιγμή που το νοίκιασε στην οικογένεια Μπρέιντι.

Η εξωτερική όψη του σπιτιού που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι σ' ένα από τα νησιά της Τάμπα
Η εξωτερική όψη της έπαυλης που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι σ' ένα από τα νησιά της Τάμπα

Ίσως, λέμε ίσως, ο Τομ Μπρέιντι να 'ναι, με κάποιον τρόπο, απόγονος του Μίδα. Του μυθικού βασιλιά της Φρυγίας που οτιδήποτε κι αν άγγιζε γινόταν χρυσός μετά από ευχή που του πραγματοποίησε ο θεός Διόνυσος κατά μία εκδοχή ως ανταμοιβή για τη φιλοξενία που παρείχε στον Σειληνό. Θα πρέπει να ξεριζώσουμε το γενεαλογικό δέντρο με τα παρακλάδια του σούπερ σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου για να φτάσουμε βαθιά στο χώμα και να διαπιστώσουμε αν όντως τους συνδέει σχέση συγγενική, αλλά όσο να 'ναι το ανάλογο χάρισμα το έχει αποδεδειγμένα ανεπτυγμένο.

Πέραν των χειροπιαστών αγωνιστικών επιτευγμάτων του στις 21 σεζόν επαγγελματικής καριέρας στο NFL, με τα 7 δαχτυλίδια πρωταθλητή σε δύο διαφορετικές ομάδες λίγους μήνες πριν κλείσει τα 44, ο Καλιφορνέζος κουόρτερμπακ φαίνεται ότι διαθέτει τη μοναδικότητα εκείνη να προσδίδει έξτρα δόσεις αξίας σε υλικά αγαθά που έχουν ταυτιστεί μαζί του. Η έπαυλη του Ντέρεκ Τζίτερ στην Τάμπα είναι ένα εξ αυτών. Ειδάλλως ο hall of famer παίκτης του μπέιζμπολ - και ιδρυτής του Players' Tribune για όσους τυχαίνει να μην το γνωρίζουν - θα δυσκολευόταν για κάμποσο ακόμη να την πουλήσει χωρίς να ρίξει πολύ τις απαιτήσεις του.

Μετά το τέλος εποχής στους Patriots, την ένταξή του στους (μετέπειτα πρωταθλητές) Buccaneers και τη μετακόμισή του από τα προάστια της Βοστόνης στις ακτές της Φλόριντα ο Μπρέιντι έψαχνε μια νέα στέγη για την οικογένειά του. Χωρίς να γνωρίζει αν το πείραμα της απότομης στροφής που επιχειρούσε στην καριέρα του προτού αυτή δύσει, επέλεξε να μην βιαστεί αγοράζοντας ένα σταθερό κατάλυμα, αλλά να μείνει γι' αρχή στο νοίκι. Ο Τζίτερ και η σύζυγός του Χάνα είχαν ελεύθερο το 'παλάτι' των 2.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 5.5 στρεμμάτων που είχαν αποκτήσει το 2005 στα νησιά Ντέιβις, εντός του Κόλπου, και δεν αρνήθηκαν την παραχώρησή του έναντι χρηματικού αντιτίμου προκειμένου να διαμείνουν ο Μπρέιντι, η σύζυγος του Ζιζέλ και τα παιδιά τους.

Το σαλόνι του σπιτιού που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι
Το σαλόνι του σπιτιού που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι

Ήταν ένα πελώριο οίκημα που ομολογουμένως κάλυπτε τις ανάγκες τους από τη στιγμή που υπήρχαν προς χρήση επτά κρεβατοκάμαρες, οκτώ μπάνια κι άλλα τόσα βοηθητικά, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, επιπλωμένη τραπεζαρία και άνετο καθιστικό, σουίτα φιλοξενίας επισκεπτών, όπως επίσης μια 25άρα πισίνα αλμυρού νερού, γυμναστήριο, σπα, μπαρ αίθουσα προβολής ταινιών, γκαράζ έξι θέσεων, μια τεράστια αυλή 800 τετραγωνικών μέτρων, αποβάθρα για αγκυροβόλημα σκαφών και φυσικά υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ό,τι ακριβώς ζητούσαν.

Από τους Τζίτερ είχε αγοραστεί έναντι 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων και χάρη στη φουλ έξτρα ανακαίνιση που ακολούθησε κατά παραγγελία και ολοκληρώθηκε το 2012 η αξία του εκτοξεύτηκε. Σε βαθμό που όταν τον Σεπτέμβριο του 2020 το ζεύγος πήρε την απόφαση να το πουλήσει, γιατί είχε εν τω μεταξύ εγκατασταθεί στο Μαϊάμι λόγω νέων επαγγελματικών ασχολιών, έθεσε ως αρχική τιμή τα 29 εκατομμύρια ευρώ. "Μας παρείχε ένα ήσυχο, ασφαλή και φιλικό τρόπο ζωής που θα αγαπάμε πάντα", όπως σημείωνε ο Τζίτερ.

Ένα απόγευμα στην πισίνα του σπιτιού που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι
Ένα απόγευμα στην πισίνα του σπιτιού που νοίκιαζε η οικογένεια Μπρέιντι

Ενδιαφέρον προέκυψε, αλλά επειδή το γραφείο που είχε αναλάβει τις διαδικασίες μεταβίβασης φιλτράριζε τους υποψηφίους, εξετάζοντας την οικονομική επιφάνεια τους και τη δυνατότητα αποπληρωμής του γιγαντιαίου ποσού, προτιμήθηκε αντί να γίνει λανθασμένη επιλογή να μειωθεί το ποσό. Ούτως ή άλλως οι Μπρέιντι είχαν εγκατασταθεί ήδη και δεν θα τους ήταν εφικτό να ψάξουν για κάτι άλλο πριν από το τέλος της σεζόν στο NFL. Το οποίο και βρήκαν, ξοδεύοντας ένα μέρος των 33 εκατομμυρίων που είχαν αποκομίσει πουλώντας το προηγούμενο δικό τους στη Μασαχουσέτη.

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι η αγοραπωλησία έκλεισε εν τέλει στα 22.5 εκατομμύρια δολάρια. Μπορεί οι Τζίτερ να έκαναν έκπτωση στις αρχικές απαιτήσεις τους, αλλά η αύρα του Μπρέιντι τούς είχε φέρει πίσω 8 φορές τα χρήματα που είχαν δαπανήσει σε πρώτο στάδιο για να το φέρουν υπό την ιδιοκτησία τους. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα πρόκειται για το ανώτερο, δηλωμένο, ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε αγορά ακινήτου της Τάμπα Μπέι. Το άγγιξε ο Μπρέιντι, έγινε χρυσό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK