Το παραλήρημα του Χαλκ Χόγκαν για τον κορονοϊό είναι επικίνδυνο

Ο θρύλος του WWE ξέρει γιατί ο κορονοϊός επελαύνει στον πλανήτη και έχει ήδη έτοιμη τη λύση-αντίδοτο. Όχι, δεν είναι εμβόλιο.

Ο Χαλκ Χόγκαν σε επετειακή εκδήλωση του WWE, το καλοκαίρι του 2015
Ο Χαλκ Χόγκαν σε επετειακή εκδήλωση του WWE, το καλοκαίρι του 2015 AP IMAGES

O 66χρονος βετεράνος του WWE μπορεί να μην κατάφερε τελικά να επιστρέψει στα ρινγκ- ίσως κι αυτές οι βίδες στην πλάτη να μην βοήθησαν ποτέ-αλλά ζει στην Αμερική, στο επίκεντρο της πιο σκληρής επέλασης της COVID-19 και αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Με ένα post στο Instagram, μας τα εξήγησε ωραία (#not), για το τι ακριβώς συμβαίνει:

"Σε τρεις μήνες, ο Θεός μας έκανε το ίδιο ακριβώς με την πανούκλα της Αιγύπτου. Ο Θεός μας πήρε μακριά όσα λατρεύουμε. Ο Θεός είπε, θέλεις να λατρεύεις αθλητές; θα σου κλείσω τα στάδια. Θέλεις να λατρεύεις μουσικούς; Θα σου κλείσω τους συναυλιακούς χώρους; Θέλεις να λατρεύεις ηθοποιούς; Θα κλείσω τα θέατρα. Θέλεις να λατρεύεις το χρήμα; Θα κλείσω και την οικονομία και θα κάνω τα χρηματιστήρια να καταρρεύσουν. Δεν θέλεις να πηγαίνεις στην εκκλησία για να λατρεύεις εμένα; Θα αλλάξω τόσο τη ζωή σου, ώστε να μην μπορείς να πας ούτε στην εκκλησία".

Τελικά, σύμφωνα με τον Χαλκ Χόγκαν, χρειαζόμαστε εμβόλιο για να νικήσουμε τον κορονοϊό; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική: "Μάλλον δεν χρειαζόμαστε εμβόλιο. Μάλλον χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε μπροστά μας στην απομόνωση και να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία: Στον Ιησού Χρηστό".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βετεράνος σταρ συνδέει την πανδημία με την προσευχή και την θρησκεία, απορρίπτοντας τα εμβόλια και την ιατρική. Σε post που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες, είχε τονίσει πως η πανδημία συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι σταμάτησαν να προσεύχονται. Ο Χόγκαν έχει περίπου 1,5 εκατομμύρια followers στο Instagram και με μηνύματα που ενισχύουν το κίνημα του anti-vaccination, θέτει το κοινό του σε άμεσο κίνδυνο. Έναν κίνδυνο που ακόμα και ο ίδιος όπως φαίνεται, δεν μπορεί να διανοηθεί.


News 24/7

24MEDIA NETWORK