Το 'πετσόκομμα' του ΜακΓκρέγκορ στον Σιρόνι έγινε με 30 χτυπήματα σε 40 δεύτερα

Ο Ντόναλντ Σιρόνι άντεξε μόνο 40 δεύτερα στο οκτάγωνο. Τα κατά ριπάς χτυπήματα του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ δεν του επέτρεψαν να πολεμήσει.

Ο ματωμένος Ντόναλντ Σιρόνι δεν μπορεί ν' αντισταθεί στα χτυπήματα του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ
Ο ματωμένος Ντόναλντ Σιρόνι δεν μπορεί ν' αντισταθεί στα χτυπήματα του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ AP PHOTO/JOHN LOCHER

Ο αγώνας στο UFC 246 του Λας Βέγκας ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Ο Μάκης Παπασημακόπουλος είχε προειδοποιήσει για την άνετη νίκη που θα κατακτήσει ο 'Notorius' απέναντι στον βετεράνο 'Cowboy' του οκτάγωνου, τον Ντόναλντ Σιρόνι, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του και η Νίκη Μπάκουλη διάνθιζε την πρόβλεψη με όσα είχαν μεσολαβήσει από τον Οκτώβριο του 2018 που έλειπε από τους αγώνες είτε τιμωρημένος είτε γιατί είχε αποφασίσει ν' αποσυρθεί. Την ίδια περίοδο, βέβαια, δούλευε με τον εαυτό του, την ψυχή και το σώμα του ταυτόχρονα, και σταμάτησε το αλκοόλ, έχοντας εξασφαλίσει την εγγύηση ότι θα επιστρέψει.

Ότι θα έφτανε βέβαια στο σημείο να επικρατήσει του Αμερικανού με νοκ άουτ 40 δεύτερα από την έναρξη του σαββατιάτικου αγώνα δεν ανήκε στο 'menu' των τόσο πιθανών σεναρίων. Η είσοδός του είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Άλλους τους ενθουσίασε ο τρόπος της 'επανένταξής' του στο δυναμικό της λίγκας. Άλλους όμως, πολλούς, τους απογοήτευσε η τροπή.

Όπως και είχε πάντως, "έγραψα ιστορία", όπως δήλωσε,αφού πρώτα είχε ισοπεδώσει τον 36χρονο αντίπαλό του. Διότι"είμαι ο πρώτος μαχητής όλων των εποχών στο UFC που κατακτά νίκες με νοκ άουτ στις κατηγορίες featherweight, lightweight και welterweight". Ο ευάλωτος και γερασμένος Σιρόνι, ένας μαχητής στη δύση της πορείας του προς την απόσυρση, δεν πρόφτασε να πάρει ανάσα. Το ένα χτύπημα διαδεχόταν μονότονα το άλλο. Απέφυγε το πρώτο, αλλά τα επόμενα τον βρήκαν 'ανοικτό' και τον 'πετσόκοψαν'.

Μια γονατιά έκανε την ιδανική αρχή. Προτού πέντε χτυπήματα από τον αριστερό ώμο του ΜακΓκρέγκορ του προκαλέζουν την πρώτη ισχυρή ζαλάδα. Το αριστερό μεγαλειώδες λάκτισμα στο δεξί ζυγωματικό του Αμερικανού ήταν το χτύπημα που όρισε από πολύ νωρίς τη μοίρα του αγώνα. Ο Σιρόνι, που "δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο", σείστηκε και δεν αντέδρασε ποτέ. Δέχθηκε μια νέα γονατιά και λύγισε ολοκληρωτικά. Το combo των γροθιών που ακολούθησε αποτελούταν από 20 στο σύνολο και σήμανε το τέλος μιας άνισης, από την αρχή ως το τέλος της, μάχης.

Ορίστε πως:

"Είμαι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά μου. Έγραψα το όνομά του στην ιστορία για ακόμη μια φορά", συμπλήρωσε ο 31χρονος Ιρλανδός που σε λιγότερο από 1 λεπτό είχε γίνει πλουσιότερος κατά 80 εκατομμύρια. Ο ΜακΓκρέγκορ είχε πλέον ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Έπρεπε να συμβεί έτσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK