Το πιο αλλόκοτο ζευγάρωμα στο UFC είναι άλλο ένα σατανικό σχέδιο του Ντέινα Ουάιτ

Το αφεντικό του UFC θέλει να ρίξει στο λάκκο με το πεινασμένο λιοντάρι τον παλαίμαχο Νικ Ντίαζ, χωρίς να τον νοιάζει ποια θα είναι η κατάληξη.

Ο Ντέινα Ουάιτ έχει άλλο ένα αλλόκοτο σχέδιο στο μυαλό του για να το υλοποιήσει
Ο Ντέινα Ουάιτ έχει άλλο ένα αλλόκοτο σχέδιο στο μυαλό του για να το υλοποιήσει AP PHOTO/GARY MCCULLOUGH

Οι λόγοι για τους οποίους το UFC θα έπρεπε ήδη να έχει ξεφορτωθεί τον Ντέινα Ουάιτ ξεπερνούν τον αριθμό των δαχτύλων του ενός χεριού. Τους 5 εξ αυτών μπορείς να τους θυμηθείς ακριβώς εδώ. Πρόκειται, άλλωστε, για τον τύπο που, ενόσω κυνηγά το φάντασμα του Μπρους Λιλ, έχει τον τρόπο να μετατρέπει τους αθλητές του UFC σε σύγχρονους σκλάβους. Προς όφελος του προϊόντος, αλλά και ιδίον.

Άρα η ιδέα να βάλει την ίδια στιγμή στο οκτάγωνο έναν παλαίμαχο κι έναν εν ενεργεία αθλητή δεν θα έπρεπε να γεννά απορίες. Είναι το αφεντικό και κάνει κουμάντο. Αυτός ορίζει τους κανόνες. Ποιος θα παίξει με ποιον. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι από τη μία ο Νικ Ντίαζ θα βγει από τη ναφθαλίνη ύστερα από 6 χρόνια απραξίας και από την άλλη θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει τον κατά σχεδόν 11 χρόνια νεότερό του και (φαινομενικά) 'άτρωτο' Χαμάτ Τσιμάεφ.

Ο οποίος, όσοι δεν το γνωρίζουν, κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τις επιπλοκές που προκάλεσε στο αναπνευστικό του ο κορονοϊός. Μάλιστα ο 26χρονος Τσετσένος (που έχει λάβει και τη σουηδική υπηκοότητα) είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να σταματήσει τους αγώνες, έως ότου παρενέβη ο Ουάιτ και αλλάξει εντελώς άποψη, δηλώνοντας "έτοιμος να διαλύσει τους πάντες".

Το τι μεσολάβησε και το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών (του εργοδότη και του εργάτη) δεν θα το μάθει κανείς. Εκ των υστέρων ο Τσιμάεφ υποστήριξε ότι φοβόταν για την υγεία της μητέρας του και όχι για τη δική του ζωή, παρόλο που μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες. Θα είναι ο πρώτος αγώνας του μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς όποιος κι αν προγραμματίστηκε έκτοτε ματαιώθηκε λόγω της αδυναμίας του με το οξυγόνο. Πολύ πριν διαλύσει το πολυτελές αυτοκίνητο που του χάρισε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο πρόεδρος της Τσετσενίας.

Σε όποια κατάσταση κι αν είναι πάντως ο Τσετσένος, το έργο του απέναντι σ' έναν 'γερόλυκο' των MMA φαντάζει πως θα είναι μια ξεκούραστη βόλτα στο πάρκο. Αφενός είναι αήττητος έως τώρα στην επαγγελματική πορεία του (9-0) αφετέρου είναι τόσο ακριβής και 'τραχύς' στα χτυπήματά που, όποτε κι αν προγραμματιστεί η μονομαχία τους (πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι), ο Ντίαζ θα είναι τρομερά δύσκολο να τα αποκρούσει τις επιθέσεις, ν' αντισταθεί και στο τέλος να γλιτώσει την ήττα.

Για τον 26χρονο μαχητή, και κατά παραγγελία διάδοχο του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ αγωνιστικά και κυρίως εμπορικά, μια τέτοια μάχη θα είναι τεράστια πρόκληση από τη στιγμή που "είναι ένας θρύλος", όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο MMA Junkie. "Τον παρακολουθούσα απ' όταν ήμουν παιδί και τώρα θα παλέψω μαζί του. Αν δεν φοβάται, θα δούμε ποιος είναι ο πραγματικός γκάγκστερ. Αυτός της Τσετσενίας είναι καλύτερος είναι καλύτερος απ' αυτόν του Στόκτον (σ.σ γενέτειρα του Αμερικανού). Εγώ μεγάλωσα στον πόλεμο κι έχω δει πάρα πολλά στη ζωή μου", συμπλήρωσε ο Τσιμάεφ, ο οποίος δεν έκρυψε ότι κυνηγάει τους αγώνες στο UFC, διότι βγάζει χρήματα που δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να κερδίσει παλεύοντας.

Είναι βέβαιο πως ο Ουάιτ επιθυμεί να προετοιμάσει το έδαφος για έναν αγώνα τίτλου με τον Καμάρου Ούσμαν και ρίχνει στον λάκκο με το λιοντάρι από την Τσετσενία τον Νικ Ντίαζ, διότι "πρέπει να παίξω με κάποιον άλλον πρώτα". Μόνο και μόνο για το όνομα που κουβαλά. Έναν αθλητή με έντονο παρελθόν, αλλά χωρίς παρόν και κυρίως κανένα μέλλον. Έναν αθλητή του οποίου ο πλέον φημισμένος, πλην 'βρώμικος' αγώνας του σε αυτήν τη δεκαετία διεξήχθη απέναντι στον Άντερσον Σίλβα τον Γενάρη του 2015 (UFC 183). Έχασε με ομοφωνία, αλλά το αποτέλεσμα ακυρώθηκε, καθώς αμφότεροι ελέγχθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίας.

Στον Ντίαζ, που ήταν υπότροπος, επιβλήθηκε τιμωρία 5 τους αποκλεισμού από την αρμόδια αρχή της πολιτείας της Νεβάδα και πρόστιμο 165.000 δολαρίων. Μετά την έφεση η ποινή μειώθηκε σε 18 μήνες και το πρόστιμο έπεσε κατά 65.000 δολάρια. Το 2018 ήταν η σειρά της USADA να τον θέσει εκτός για ένα χρόνο, δεδομένου ότι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εντός του ίδιου έτους δεν ήταν παρών στα μέρη που είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται εφόσον χρειαστεί να δώσει δείγμα. Η απαγόρευση έληξε τον Απρίλιο του 2018, αλλά σημεία.... δράσης δεν έδωσε ποτέ έκτοτε.

Μέχρι που ενεργοποιήθηκε ξανά, πρώτα με τη σκληρή προπόνηση που άρχισε και προσφάτως στα social media.

Συμπτωματικό δεν ήταν πως ο Ντέινα Ουάιτ αποκάλυψε ότι "ο Νικ είναι έτοιμος να παλέψει. Σίγουρα θα του δώσουμε έναν αντίπαλο". Όταν τον ρώτησαν αν θα ήταν τρελό ο πρώτος αντίπαλος του Ντίαζ στην επανεμφάνισή του να είναι ο αήττητος Τσιμάεφ απάντησε ορθά κοφτά "όχι". Το είχε ήδη γράψει στο μυαλό του το σενάριο. Από την πρώτη ως την τελευταία αράδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK