Το ποδόσφαιρο στον πάγο είναι όσο απολαυστικά κακό ακούγεται

Το ice football παίζεται με παπούτσια για bowling και δεν προσπαθεί καθόλου να γίνει το πιο αστείο άθλημα όλων των εποχών!

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ice Soccer μεταξύ Αμβούργου και Κολωνίας
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ice Soccer μεταξύ Αμβούργου και Κολωνίας

Κρατάμε σαν σημείο αναφοράς ένα σχόλιο στο YouTube, που περιγράφει τέλεια το ποδόσφαιρο στον πάγο (Ice Football). "Είναι σαν κανονικό ποδόσφαιρο, μόνο που όλοι οι παίκτες κινούνται σαν μεθυσμένοι". Το Ice Football επινοήθηκε στη Γερμανία και γνωρίζει μέχρι σήμερα εξωπραγματική επιτυχία, τόσο στο γήπεδο, με κάθε αγώνα να γίνεται sold-out, όσο και στην τηλεόραση, με κάθε αγώνα να γίνεται (με άνεση) κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός. Πρόκειται για μια εκδοχή του ποδοσφαίρου όπως το γνωρίζουμε σήμερα, με ορισμένες μικρό-παραλλαγές, δανεισμένες από το χόκεϊ επί πάγου.

Συγκεκριμένα, η σέντρα του αγώνα γίνεται με την μπάλα να τοποθετείται στο κέντρο και την κάθε ομάδα να επιλέγει έναν παίκτη με ταχύτητα για να την διεκδικήσει. Αντί πλαγίων, υπάρχουν ελεύθερα χτυπήματα με τα πόδια, ενώ απαγορεύεται κάθε επαφή της μπάλας με τα χέρια. Ο κάθε παίκτης επιτρέπεται να σκοράρει με το κεφάλι ή να στοπάρει την μπάλα με τον κορμό του, αλλά απαγορεύεται να ανατρέψει αντίπαλο για να κερδίσει την μπάλα. Οι ομάδες αποτελούνται από συνθέσεις των 7 παικτών και προβλέπονται αλλαγές, εκτός από την περίπτωση που κάποιος παίκτης αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Αξίζει να τονίσουμε όμως μια 'χτυπητή' διαφορά του ποδοσφαίρου στον πάγο, σε σχέση με το γνωστό σε όλους μας ποδόσφαιρο. Οι παίκτες δεν φορούν παπούτσια με τάπες και καρφιά, αλλά παπούτσια φλατ, ίδια με αυτά που φορούν όσοι αγωνίζονται στο bowling! Οφσάιντ - ευτυχώς- δεν προβλέπεται στους κανόνες του παιχνιδιού.

Φυσικά, το κοντρολάρισμα της μπάλας, ακόμα και το 'στρώσιμό' της με πάσα προς κάποιον επιθετικό είναι τρομακτικά δύσκολο, με αποτέλεσμα η επίτευξη γκολ να μοιάζει με τιτάνιο άθλο. Όχι, δεν είναι μεθυσμένοι, απλά παλεύουν να σκοράρουν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK