Το πρώτο "καλώς ήλθατε"

Το πρώτο "καλώς ήλθατε"
«Οι Εθελοντές των Τελετών θα είναι αυτοί που θα πουν το πρώτο … “καλώς ήλθατε” στην Ελλάδα και θα είναι οι εκφραστές του πρώτου μηνύματος που θα στείλει η χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Θα είναι οι ερμηνευτές μιας παράστασης που θα παρακολουθήσουν τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη και 70.000 θεατές μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία το πρωί παρευρέθηκε στη δοκιμαστική ακρόαση υποψηφίων Εθελοντών για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που έγινε στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς» (Παράδεισος Αμαρουσίου).

Όπως είναι γνωστό, στις Τελετές Έναρξης και Λήξης θα συμμετάσχουν συνολικά 8.000 Εθελοντές- ερμηνευτές και περίπου 2.000 Εθελοντές τεχνικής υποστήριξης. Από τον πρώτο κύκλο ακροάσεων που ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες, έχουν επιλεγεί περίπου 6.000 Εθελοντές, ενώ κατά το δεύτερο και τελευταίο κύκλο ακροάσεων, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2004, έχουν προγραμματιστεί περίπου άλλες 4.000 συνεντεύξεις υποψηφίων Εθελοντών.

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Εθελοντισμού για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.athens2004.com/volunteers, ενώ για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται δωρεάν στην ανοιχτή γραμμή Εθελοντισμού (800-11-2004-1). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη υποβολή της αίτησης είναι ο ενδιαφερόμενος/η να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του/της και να διαθέτει απλώς, καλή φυσική κατάσταση.

Η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 υπογράμμισε ότι η πρόσκληση απευθύνεται «σε όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση. Σε όσους είναι από 16 ετών και άνω –και το τονίζω αυτό διότι οι υπόλοιποι εθελοντές πρέπει να είναι πάνω από 18. Βεβαίως, θα είναι πολύ χρήσιμο και θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε γνώση και εμπειρία χορού, μουσικής, θεάτρου, γλυπτικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και μακιγιάζ.

Το τονίζω, όμως, εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση. Απευθυνόμαστε, δηλαδή, και σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, άτομα, δηλαδή, που να έχουν περισσότερο χρόνο διαθέσιμο για πρόβες».

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είπε:«Σας καλέσαμε, σήμερα εδώ, για να πάρετε μία γεύση της γιορτής που ετοιμάζουμε, αλλά και διότι αιτήσεις – για όσους ενδιαφέρονται – θα γίνονται δεκτές ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Έχουμε προβλέψει πολλά πράγματα και σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι όσοι είναι μαθητές και έχουν εξετάσεις, οι πρόβες τους θα πραγματοποιηθούν μετά την εξεταστική περίοδο. Και να διευκρινίσω το εξής: οι ακροάσεις γίνονται για να αξιοποιήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες καθενός και να τον τοποθετήσουμε στον κατάλληλο ρόλο μιας μοναδικής Τελετής».

Και κατέληξε τονίζοντας ότι ένα είναι βέβαιο:«Η συμμετοχή στις Τελετές των Αγώνων θα είναι μία αξέχαστη, συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία για καθέναν από τους συντελεστές τους».Εξάλλου, ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το περιεχόμενο των τελετών, περιορίστηκε να πει:«Οι Τελετές Έναρξης και Λήξης θα αποτυπώνουν τα δυο βασικά στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: το Απολλώνιο και το Βακχικό. Θα αποτυπώνεται στη διάρκεια του προγράμματος όλη η γεωγραφία της Ελλάδας, αλλά και όλες οι πολιτιστικές εκφράσεις της χώρας μας, από την αρχαιότητα έως τις πλέον σύγχρονες. Η διάρκεια της Τελετής Έναρξης υπολογίζεται να είναι 3,5 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της παρέλασης των αθλητών».

Κατά την σημερινή εκδήλωση ήταν παρόντες ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, ο Εθελοντής Σύμβουλος του κ. Σίμιτσεκ και υπεύθυνος για την προετοιμασία και διεξαγωγή της Τελετής Έναρξης κ. Χρήστος Κομνηνός, και εκατοντάδες Εθελοντές των Τελετών Έναρξης και Λήξης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK