Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο NHL έφτασε

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο NHL έφτασε. Οι Toronto Maple Leafs υποδέχονται σε λίγες ώρες τους Montreal Canadiens, στο κατάμεστο Air Canada Centre, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο NHL έφτασε
Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο NHL έφτασε. Οι Toronto Maple Leafs υποδέχονται σε λίγες ώρες τους Montreal Canadiens, στο κατάμεστο Air Canada Centre, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι που δεν μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα έπειτα απο την ήττα τους απο τους Ottawa Senators, υπέστησαν και δεύτερο σοκ, αυτόν με τον τραυματισμό του αρχηγού της ομάδας, Mats Sundin που θα απουσιάσει απο τους αγωνιστικούς χώρους για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Αντικαταστάτης του στην πρώτη γραμμή των Leafs, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της ομάδας, Pat Quinn, θα είναι ο νεοαποκτηθής Eric Lindros. Ο Eric ο οποίος προέρχεται απο συνεχόμενους τραυαμτισμούς τα τελευταία δυο χρόνια, προσδοκά για μια καλύτερη αγωνιστική αρχή με τους Leafs.

Είναι ο καταλληλότερος να σηκώσει στους ώμους του την ομάδα και να την βοηθήσει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι.

Αρχής γενομένης με το αποψινό «ντέρμπι αιωνίων» όπου, το πάθος, η ένταση, οι αψιμαχίες θα κυριαρχήσουν. Αναφορικά για την απουσία του Sundin, ο Lindros είπε: «Είναι ο αρχηγός της ομάδας , η ψυχή μας. Σίγουρα η απουσία του θα είναι μεγάλη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το ντέρμπι με τους Canadiens, είναι ενα απλό παιχνίδι».

Εναντίον των Canadiens, ο Eric Lindros δείχνει να τα πηγαίνει άριστα, καθώς σε 35 συναντήσεις έχει σημειώσει 20 γκολ και 15 ασίστς. Ο Quinn θα παρατάξει τον Lindros στην πρώτη επιθετική γραμμή της ομάδας του, μαζί με τους Alexei Ponikarovsky και Nik Antropov. Ντεμπούτο θα κάνουν επίσης, οι δυο αμυντικοί της ομάδας που ήταν τραυματίες στον πρώτο αγώνα, οι Wade Belak και Ken Klee.

Απο το άλλο στρατόπεδο, οι Montreal Canadiens προέρχονται απο δυο εκτός έδρας νίκες, επί των Boston Bruins στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και των New York Rangers την αμέσως επόμενη.

Οι Habs ευελπιστούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών αλλά και των οπαδών. Η ομάδα του Claude Julien βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αν αναλογιστούμε και την εντυπωσιακή παρουσία του M Ryder που οδήγησε την ομάδα του σε αυτό το 2/2 στο ξεκίνημα, προερχόμενος απο τραυματισμό. «Αυτήν την στιγμή, έχει καυτό χέρι. Βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση» τόνισε ο αρχηγός της ομάδας, ο Φινλανδός Saku Koivu.

Απών απο τα πλάνα του Julien θα είναι ο Σλοβένος επιθετικός R Zednik που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα(θλάση) και την θέση του αναμένεται να πάρει η έκπληξη της Πέμπτης, Alexander Perezhogin που σημείωσε και το παρθενικό του τέρμα.


TEAM LEADERS: Canadiens - Ryder, 3 γκολ, Alexei Kovalev, 2 ασίστς, Maple Leafs - Lindros και Bryan McCabe, 1 γκολ, Tomas Kaberle, 2 ασίστς.

* Οι Maple Leafs την σεζόν 2003-04 είχαν πάρει τον αέρα των Canadiens, έχοντας 4 νίκες και 2 ήττες, ωστόσο στην πρεμιέρα της σεζόν το 2003 οι Canadiens είχαν συντρίψει τον «αιώνιο» αντίπαλο με 4-0 μέσα στο κατάμεστο Air Canada Centre.

* Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο Τορόντο του Καναδά. Οι περιβάλλοντες χώροι του Air Canada Centre έχουν κατακλυστεί απο άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου και επιτηρούν τους γύρω χώρους.

* Οι οπαδοί των γηπεδούχων αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο ντέρμπι, λόγω αντιπάλου, παρά την ήττα της πρεμιέρας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK